Vrijwilligers die zich het gehele jaar door enthousiast inzetten voor de Plusbus bijeen.
Vrijwilligers die zich het gehele jaar door enthousiast inzetten voor de Plusbus bijeen. Foto: Bep Tielemans

De Plusbus is er voor u!

Algemeen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - De vrijwilligers van de Plusbus vieren dit jaar het eerste lustrum: vijf jaar van inzet voor en begeleiding van de ouderen van Halsteren en Lepelstraat. 

Dit in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en ondersteund door sponsoren en donateurs.

Vijf succesvolle jaren met mooie ervaringen, leuke interacties met de gebruikers en waardevolle vriendschappen. Vanuit de centrale vaak naast het inplannen van de rit een gezellig praatje en luisterend oor. De chauffeurs ervaren de gezelligheid in de bus en hoe leuk de mensen het vinden, indien nodig, om een blokje mee om te rijden. Opmerkingen als “Hé, dan kom ik hier ook weer eens" of “Zo, dat is veranderd hier" of “En dat allemaal voor hetzelfde geld" komen geregeld voor.

Voldoening

Dit vrijwilligerswerk biedt zowel voor de chauffeur als centralist veel afwisseling en voldoening, geen dagdeel is hetzelfde. Voor de middagchauffeur is het altijd weer spannend wat er voor de betreffende middag op de ritlijst staat. Die lijst wordt steevast door de centralist enkele minuutjes na 12.00 uur via de mail toegezonden en zo ook de ritlijst voor de volgende ochtend.

Diverse ritten staan op verzoek van de gebruikers vast op de lijsten, zoals het bezoek aan de kapper, het wekelijks boodschappen doen, de gym, het bridgen of de dagbesteding.

Op verzoek worden er ook extra ritten/uitjes gereden buiten de reguliere dagdelen. Met een groep vanaf vier personen uit eten gaan, naar een tentoonstelling, voorstelling of een muziekoptreden bezoeken et cetera behoren tot de mogelijkheden.

Ook dit jaar verzorgt de Stichting Plusbus weer het vervoer naar de traditionele Noveen vieringen in Lepelstraat. Op negen achtereenvolgende dinsdagavonden vanaf 14 april en naar de slotviering op zondagochtend 14 juni.

Bellen

Velen weten al hun weg te vinden naar de Plusbus en maken gebruik van de mogelijkheden die dit biedt. Als u behoort tot de doelgroep 55+ of te maken heeft met een beperking, aarzel dan niet om contact op te nemen via telefoonnummer 06-38267251 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur.

De Plusbus is er voor u!