Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Burgemeester Petter richt zich tot inwoners en ondernemers

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - In een open brief richt burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom zich tot de inwoners en ondernemers van de gemeente Bergen op Zoom. Hij spreekt zijn bewondering uit voor de inzet van iedereen in deze bijzondere tijden.

Beste inwoners van de gemeente Bergen op Zoom, Het zijn bijzondere en ongekende tijden. Nooit eerder werden in het naoorlogse Nederland zulke drastische maatregelen genomen. Heel Nederland, heel Europa, sterker nog, heel de wereld ligt stil door het corona-virus. Ook in Bergen op Zoom ondervinden we de gevolgen van het corona-virus en de bestrijding ervan. Inmiddels zijn er meerdere besmette personen in de gemeente en tot mijn grote spijt is er een inwoner bezweken aan de gevolgen van het virus. Via deze weg wil ik mijn medeleven uitspreken aan de nabestaanden. Alle zieken wens ik van harte beterschap.
Hoe onwerkelijk de situatie ook is, ik vind het mooi om te zien hoe u, als inwoners en ondernemers van onze gemeente, invulling geeft aan de noodzakelijke maatregelen. U volgt de adviezen en richtlijnen van de landelijke en lokale overheid goed op en levert zo een belangrijke bijdrage aan het indammen van het virus. Uw bijdrage is een belangrijk wapen in de strijd tegen het corona-virus. Hoe lastig het soms ook is, u blijft zoveel mogelijk thuis. Ik ben onder de indruk van uw betrokkenheid bij elkaar. Inwoners en ondernemers staan zeker in deze moeilijke tijden naast elkaar en voor elkaar klaar. Met grote en kleine gebaren. Er ontstaan mooie initiatieven om elkaar te helpen in deze moeilijke tijd. Denk aan de hond voor iemand uitlaten, een boodschapje voor iemand doen, opvang van een kindje. Ik ben trots op u dat dit soort initiatieven ontstaan.
Voor veel ZZP’ers en ondernemers zijn dit onzekere tijden. Ik ben blij dat de minister-president zich gisteravond nadrukkelijk ook tot u richtte met de toezegging dat de overheid voor u klaar staat. Binnen onze mogelijkheden staan we hier ook klaar voor u. We waarderen uw initiatieven om bij te dragen aan de samenleving ook, of misschien wel juist, in deze moeilijke tijden. Schroom niet om waar nodig contact op te nemen met ons of uw brancheorganisatie. We zijn er voor elkaar in deze moeilijke tijd.
Om deze strijd te winnen, hebben we iedereen hard nodig. U bent een van die 17 miljoen Nederlanders. U levert uw bijdrage en daar dank ik u hartelijk voor. Door uw sociale onthouding zorgt u ervoor dat anderen gezond blijven. Natuurlijk bedoel ik dan ouderen en mensen met een zwakke gezondheid, maar zeker ook al die hulpverleners die voor anderen klaarstaan. Al die mannen en vrouwen die in de vitale sectoren van ons land werken. Met z’n allen zorgen we ervoor dat Nederland – ondanks alles – zoveel mogelijk blijft draaien.
Met vriendelijke groet,
Frank Petter, burgemeester Bergen op Zoom