Afbeelding

Wat eten we vandaag?

Algemeen

Kikkererwtenschotel met gehakt

500 gram gehakt, 800 gram kikkererwten uit blik, 3 paprika's, 2 uien, 300 gram prei, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels kerriepoeder, zout en peper, handje geraspte kaas, bakje cherrytomaten.

Bereiding

Snipper de uien en snijd de prei, paprika en cherrytomaten in stukjes. Bak het gehakt rul met een snufje zout en peper en bak de ui ook 2 minuten mee. Voeg de paprika en prei toe aan de pan met gehakt en bak dit
ongeveer 5 minuten mee. Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze af onder de kraan. Vervolgens kun je de kikkererwten en cherrytomaten erbij doen. Bak een paar minuten mee en voeg op het laatste moment een
beetje geraspte kaas toe. Meng alles goed door elkaar en zodra de kaas
gesmolten is, kun je het vuur uitzetten. Je kunt dit serveren met rijst, aardappels of pitabroodjes.