METO-Grenswachters, 0-2 in de maak
METO-Grenswachters, 0-2 in de maak

Derby duurt slechts kwartier

Algemeen

HUIJBERGEN – De derby METO-Grenswachters was niet groots, wel meeslepend. Zoals de onderlinge twist betaamt volgden de inleidende beschietingen voorafgaande aan de kraker zich in snel tempo op. In beide kampen werd er over de vijandige stellingen volop gespeculeerd. Wie speelt er mee, is er een keeper, kloppen de gezag-ondermijnende geruchten? De verwachtingen voor het duel tussen de middenmoters uit de Vierde Klasse B waren derhalve hooggespannen.

De wederzijdse supporterslegioenen gingen er eens goed voor zitten en staan. Gezamenlijk waren ze getuige van een ongelooflijke opening. In feite was de wedstrijd na een kwartier al beslist. METO-coach Ronald Broos had noodgedwongen enkele defensieve wijzigingen in zijn elftal moeten doorvoeren. Donovan de Weert ontbrak wegens een schorsing, Levi Deelen ontbrak in de basisopstelling. Verder bleek Joep van Kalmthout na een neusoperatie nog net inzetbaar. Bij Grenswachters kon men een beroep op de reguliere veldbezetting doen. In de goal maakt de Belg Jan Janssens (39) zijn debuut voor groengeel. Na Jasper Cornelis, Dennis Dam, Stijn van den Bosch en Joost van Oirschot alweer de vijfde keeper in Putse dienst dit seizoen!

Na een korte periode van aftasten kwam in de achtste minuut Grenswachters-topschutter Nicky Verboven in balbezit, hij bediende Ronald Clarijs op maat die met een fraaie voetbeweging de bal achter METO-goalie Hugo Bos krulde, 0-1. Amper van de schrik bekomen kreeg roodwitblauw een corner tegen. Bos verwerkte de bal ongelukkig waardoor een volledig vrijstaande Ken Genee bij de tweede paal de bal binnen frommelde. En voor iedereen het goed en wel besefte mocht Ronald Clarijs opnieuw richting het METO-doel oprukken. En maakte geen fout, 0-3.

Drie kansen, drie doelpunten tegen. METO restte niet anders dan de achtervolging in te zetten. En kreeg hiertoe ook de mogelijkheid doch Gijs Verresen, Martijn Pieters en Jens Hermans slaagde niet om debutant te passeren. Na rust, met inmiddels Levi Deelen voor de geblesseerde Gijs Verresen, had METO veldoverwicht zonder heel gevaarlijk te worden. Grenswachters beperkte zich tot het opvangen van de tegenaanvallen.

Na een uur verkleinde METO de marge. De scheidsrechter van dienst bestrafte een vermeende handsbal van Gijs van Landeghem met een strafschop. Het buitenkansje werd door Emiel Vogelaar op de lat geschoten, de rebound door Martijn Pieters binnengekopt, 1-3. Kort daarop gloorde er hoop op een remonte. Levi Deelen verraste met diagonaal schot in de verre hoek keeper Janssens, 2-3. In de slotfase schoot Vogelaar rakelings over, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Door de zege loopt Grenswachters drie punten uit op METO, dat zich op haar beurt mag focussen op de volgende kraker met ODIO!

Opstelling METO: Hugo Bos, Dennis Wilting, Johan van Kalmthout, Martijn de Nijs, Emiel Vogelaar, Martijn Pieters, Niels Adriaansen, Jens Hermans (82. Daan Verresen), Ruben Doggen, Gijs Verresen (39. Levi Deelen), Marijn van Kalmthout.

Grenswachters: Jan Janssens, Joris Koeleman, Thom van Dongen, Jesper van Linden, Maxime Huijbrechts, Gijs van Landeghem, Ken Genee (64. Senne Scheeren), Nicky Verboven (89. Marino Petalo), Mark Leenaerts, Tobi de Bruijn, Ronald Clarijs.