In de Open Martinuskerk vinden maandelijks op zaterdag afwisselende activiteiten plaats, zowel voor kinderen als volwassenen.
In de Open Martinuskerk vinden maandelijks op zaterdag afwisselende activiteiten plaats, zowel voor kinderen als volwassenen. Foto: Bep Tielemans

Repair Café in Martinuskerk

Algemeen

HALSTEREN - Tijdens Open Kerk van zaterdag 7 maart zijn er handige mannen en vrouwen aanwezig in de Sint-Martinuskerk om met u naar uw kapotte artikelen te kijken en zo mogelijk te repareren.

Onder het mom van "voor elke klus naar de Sint Martinus”, staan de kerkdeuren die zaterdag wagenwijd open van 11.00 tot 14.00 uur. Apparaten die mogelijk zijn te repareren zijn bijvoorbeeld huishoudelijke (elektrische) apparaten, kleding (textiel) en verlichting. Maar ook voor kleine reparaties aan rollators en fietsen kunt u langskomen. Weet u al welk onderdeel stuk is, brengt u dan het nieuwe onderdeel mee, zodat we de reparatie snel kunnen uitvoeren. Moderne televisies, smartphones en laptops repareren ze niet. Deze apparatuur heeft veel onderdelen die moeilijk te vervangen zijn. Reparaties alleen deze zaterdagmorgen in de kerk en dus niet aan huis. Wat betreft kleding kunnen de handige mensen ritsen inzetten en knopen aannaaien (als u zelf de rits en knopen meebrengt), maar ook uw zoom of een kapotte naad repareren. Leer of rugtassen repareren kan niet, daar zijn de naaimachines niet geschikt voor.

Open Kerk

En natuurlijk staat er een kopje koffie of thee met wat lekkers klaar. Het is ook mogelijk om de kerk te bekijken, of gewoon even lekker uit te rusten. Medewerkers van Open Kerk zijn altijd benaderbaar voor vragen of een gesprek. Zaterdag 7 maart 2020 van 11.00 tot 14.00 uur in de Sint-Martinuskerk te Halsteren, Dorpsstraat 20.