Op 't Rijks heerst woensdag volop bedrijvigheid bij een districtsschaaktoernooi voor basisscholen, waarbij ook de Poorte uit Woensdrecht present is.
Op 't Rijks heerst woensdag volop bedrijvigheid bij een districtsschaaktoernooi voor basisscholen, waarbij ook de Poorte uit Woensdrecht present is. Foto: Bep Tielemans

De Poorte naar schaaktoernooi

Algemeen

WOENSDRECHT - REGIO - Op de Regionale Scholengemeenschap 't Rijks in Bergen op Zoom wordt woensdag 4 maart weer het traditionele districtsschaaktoernooi voor basisschoolteams gespeeld. Maar liefst 32 teams met jonge schakers binden dan met elkaar de strijd aan.

Dat betekent dat er woensdagmiddag 128 kinderen tegelijkertijd aan het schaken zijn gedurende zeven ronden. Het toernooi wordt weer gehouden bij RSG ’t Rijks, maar in tegenstelling tot vorig jaar in het cultuurgebouw, een gebouw dat nog voor het hoofdgebouw staat.

Schaaklessen

Basisschool De Poorte uit Woensdrecht doet voor de eerste keer mee en dan met drie teams. Op deze school worden al wel langer schaaklessen gegeven.

Deelnemende teams van basisscholen uit West-Brabant die in actie komen zijn: De Rode Schouw uit Halsteren met vijf teams, Vincent-Athena uit Etten-Leur met één team, De Grebbe uit Bergen op Zoom met twee teams, De Kroevendonk uit Roosendaal met vier teams, Julianaschool uit Fijnaart met drie teams, de Borghoek uit Bergen op Zoom met twee teams, de Anton van Duinkerken school uit Bergen op Zoom met twee teams, Lavoor uit Roosendaal met vier teams, de Sint Martinusschool uit Rucphen met één team, Lodijke uit Bergen op Zoom met vier teams, de Montessorischool uit Bergen op Zoom met één team en basisschool De Poorte uit Woensdrecht met drie teams.