Afbeelding
Foto: Sint Cecilia

Cecilia Huijbergen bestaat 125 jaar

Algemeen

HUIJBERGEN - Dit jaar viert muziekvereniging Sint Cecilia in Huijbergen haar 125-jarig bestaan. Dit zal niet onopgemerkt voorbijgaan.

Sint Cecilia werd meer dan een eeuw geleden opgericht als een fanfare, met strenge verenigingsregels. De dirigent was de baas, en duldde geen ongeregeldheden als te laat komen en geluid maken zonder toestemming. Daar stond meteen een boete van een paar centen op. Tegenwoordig gaat het er heel anders aan toe. Nu is Sint Cecilia een gezellige vereniging met twee afdelingen: Slagwerkgroep Hit-It en de Harmonie, die beide met veel plezier wekelijks repeteren in MFC de Kloek. Er wordt dan hard gewerkt onder de bezielende leiding van Wil Veeke en Luc van Gaans. "In de harmonie komen alle gevorderde muzikanten bij elkaar en stromen hopelijk zo snel mogelijk alle leerlingen in. De harmonie is in Huijbergen altijd aanwezig bij officiële momenten waar muzikale begeleiding bij gevraagd wordt, zoals intocht van Sinterklaas, Dodenherdenking en Koningsdag."

Oud-leden
In 2005 werd het idee geboren om een slagwerkgroep te beginnen. Dit jaar kunt u beide afdelingen regelmatig zien en horen. Te beginnen met het openingsconcert op zondag 22 maart in MFC de Kloek van 13.00 tot 15.00 uur. Voor dit openingsconcert zijn ook alle oud-leden uitgenodigd. "Niet alleen om te komen luisteren, maar ook om bij de afsluiting met ons mee te spelen." Aanmelden kan op reunie@stceciliahuijbergen.nl, met vermelding van naam, instrument en mailadres. De bladmuziek zal digitaal worden toegestuurd.