Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Talentvolle jonge duiven in de aanbieding

HOOGERHEIDE – De duivensport vergrijst. De tijden dat het luchtruim boven menig dorpskern in de zomer het domein voor rondtrekkende postduiven was, ligt inmiddels enkele decennia achter ons. Jongelui zijn niet langer te verleiden voor de prachtige doch ook tijdrovende hobby. Aan de andere kant nemen jaarlijks oudgedienden om diverse redenen afscheid van hun gevleugelde passie. Onlangs kondigde ook Jac van Stel uit Hoogerheide zijn weloverwogen vertrek aan.

Op zich geen wereldschokkend nieuws, wel het einde van een carrière van meer dan zeventig jaar. "Ik hoop binnenkort 86 jaar te worden, de jaren gaan tellen. De gezondheid gaat ietwat achteruit, met alle lichamelijke ongemakken van dien. Ervaar ik ook in het duivenhok. Daarom heb ik besloten om dit voorjaar nog met mijn oude duiven aan de vitesse en midfondvluchten deel te nemen. Daarna is het goed geweest. Mijn jonge duiven gaan voordien van de hand."

De routinier bewees vele jaren waar een klein hok groot in kon zijn. Reeds in zijn Zeeuwse jaren behoorde Jac van Stel tot de regionale top, ook in de Brabantse periode boekte met enige regelmaat resultaat. Zelfs in de herfst van zijn duivensportcarrière werd tot tweemaal toe een provinciale zege behaald. De huidige kolonie is opgebouwd met voornamelijk duiven afkomstig van Jan van der Putten uit Handel, wijlen Janus Sebregts uit Hoogerheide en Adrie Mieras uit Wemeldinge. De twintig talentvolle nakomelingen anno 2020 zijn medio maart 'bekwaam' en tegen ieder aannemelijk bod verkrijgbaar. Interesse of nadere informatie? Tel: 0164-613608.

Meer berichten