Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: RKSV Halsteren

RKSV Halsteren weeknieuws

Zaterdag 2 periodekampioen!

Dat de mannen van Zaterdag 2 een aardig potje kunnen voetballen, was al bekend. Na het kampioenschap afgelopen seizoen was het natuurlijk even afwachten hoe het team zich een niveautje hoger zou manifesteren. Maar ook in de derde klasse bezet dit team momenteel de koppositie, met inmiddels zes punten voorsprong op de nummers twee en drie. Onlangs werd duidelijk dat met die koppositie de eerste periodetitel veroverd is. Door het terugtrekken van een team uit de competitie, gelden andere regels voor de verdeling van de periodetitels. Maar over de eerste 10 wedstrijden is Zaterdag 2 de beste ploeg gebleken en heeft het zich in ieder geval verzekerd van de nacompetitie, waarin promotie naar de tweede klasse kan worden bereikt. Een klasse prestatie van de ploeg onder de bezielende leiding van Erik Verschoor, die er voor zorgt dat de individuele kwaliteiten van de spelers wekelijks worden benut om een collectieve teamprestatie neer te zetten. We gaan ervan uit dat u in het verdere verloop van dit seizoen nog wel vaker van dit team zult horen.

JO19-1 nog ongeslagen

De JO19-1 doet het goed in de Hoofdklasse. Na drie wedstrijden heeft het nog geen duel verloren en deelt het samen met Roosendaal en ASWH de koppositie. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 2-0 gewonnen van Beek Vooruit, normaal gesproken een gevreesde tegenstander. Het team heeft de komende weken even vrijaf om op 7 maart in Dordrecht weer klaar te staan tegen het tweede elftal van Oranje Wit. Met in onze JO19-1 meerdere talenten die aan de deur kloppen bij de hoofdmachten van RKSV Halsteren, mag duidelijk zijn dat Halsteren met de doorstroming van de eigen jeugd op de goede weg is!

Zondag 1 oefent met Jong RKC

Aankomende donderdag komt het beloftenelftal van eredivisieclub RKC op bezoek op sportpark De Beek. Zondag 1 speelt om 20.00 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen de ploeg uit Waalwijk. De entree voor deze wedstrijd is gratis.

Offday voor de hoofdmachten

Er viel voor de Halsteren-supporters weinig te juichen afgelopen weekend. Zowel Zaterdag 1 als Zondag 1 werden met 2-0 verslagen. Zaterdag 1 was op eigen veld niet opgewassen tegen de strijdlust van De Jonge Spartaan, dat vecht voor iedere punt om niet in degradatiegevaar te komen. Halsteren was slordig in de afronding, daar waar de aanval van de ploeg uit Middelharnis wel effectief bleek. De koppositie kwam voor Zaterdag 1 niet echt in gevaar, aangezien de concurrentie ook punten lieten liggen. Zondag 1 zag het gat met koploper Unitas oplopen naar zes punten door het 2-0 verlies tegen IFC. Ook in de strijd om de tweede periodetitel loopt het nu achter de feiten aan, omdat AWC door het verlies van Halsteren de koppositie in de tweede periode overnam. Beide ploegen zijn voor de competitie deze maand uitgespeeld. Op 1 maart staat voor Zondag 1 de kraker tegen Baronie op het programma. Diezelfde tegenstander komt twee dagen later weer naar De Beek, maar dan voor het bekerduel tegen onze Zaterdag 1. Voor beide ploegen zaak om de scherven bijeen te rapen en zich op te laden voor het vervolg van de competitie, die hoe dan ook tot het laatst toe spannend zal blijven.

Vastenavend: geen trainingen

Op maandag 24 en dinsdag 25 februari vervallen alle trainingen wegens de viering van Vastenavend. De kantine is dan ook niet geopend. Vanaf woensdag 26 februari is er weer training.

Gezocht: commissieleden         Sportiviteit & Respect

Het is al weer enige tijd geleden dat het waarden en normen-programma van RKSV Halsteren op de kaart is gezet. Het werk is echter nooit af, het is belangrijk dat het thema weer opgefrist gaat worden. Hiervoor zoeken we nieuwe commissieleden Sportiviteit & Respect (M/V). Heb je interesse of vragen? Mail dan naar vrijwilliger@rksvhalsteren.nl

Meer berichten