Het college van B en W met de nieuwe Alterse Hoogheid Ambrosio X en de voorzitter van SAC op het stadskantoor.
Het college van B en W met de nieuwe Alterse Hoogheid Ambrosio X en de voorzitter van SAC op het stadskantoor. Foto: Bep Tielemans

Stichting Alterse Carnaval op bezoek bij college van B en W

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Traditiegetrouw bezoekt Stichting Alterse Carnaval met het oog op de Vastelaoved het college van burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom.

Zo ook woensdagochtend, waarbij de nieuwe Alterse Hoogheid Prins Ambrosio X zich presenteerde op het stadskantoor. Samen met voorzitter John van Tilburg overhandigde de nieuwe Prins het insigne en de carnavalsgids van de stichting aan burgemeester Frank Petter en de wethouders Barry Jacobs, Patrick van der Velden en Andrew Harijgens. 

De nieuwe Prins van Altere, Nathan van Kaam, legde uit dat voor hem 'een kinderdroom in vervulling is gegaan.' "Het plaatselijke carnaval heb ik altijd beleefd van de andere kant. Nu vervul ik zelf de rol van Prins. We hebben mijn komst met veel moeite geheim kunnen houden. Het gehele jaar door hebben we onze mond moeten houden en dat is gelukt." Waarop burgemeester Frank Petter opmerkte: "Dit lijkt wel op 'Wie is de mol'." Het moeilijkste moment was toen er foto's genomen moesten worden in Space Expo Noordwijk. "Hier was juist een open dag en de bussen reden af en aan. We moesten hier naartoe vanwege ons motto 'Gif mijn de ruimte!'. Er had maar iets op social media hoeven komen, of de verrassing van nieuwe prins was weg geweest", legt Nathan van Kaam uit. Voorzitter John van Tilburg vult aan: "Stichting Alterse Carnaval probeert altijd een Prins 'van buitenaf' aan te trekken en dat is deze keer ook gelukt. Nathan van Kaam is jaren betrokken geweest bij Bouwclub De Waterstraot en was geen lid van de SAC. Met een jong protocol zit er toekomst in de stichting en dus in het Alterse Carnaval." Burgemeester Petter zegde toe het Alterse Carnaval "de ruimte te geven" en voegde toe "als het maar veilig is." 

Enige zorgen zijn er omtrent de weersverwachting voor het komend carnavalsweekend. Er wordt namelijk weer een stevige wind verwacht waardoor het doorgaan van de optochten in gevaar zou kunnen komen.  


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding