Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Rksv Halsteren weeknieuws

Duur puntverlies Zondag 1

Afgaande op de resultaten van AWC in de laatste wedstrijden voor de winterstop, was Halsteren gewaarschuwd. Ondanks de plek op de ranglijst (14e) was de ploeg uit Wijchen een team om rekening mee te houden. Het 1-1 gelijkspel was dus een compliment aan de opponent, die Halsteren in de tweede helft volledig de baas was en ondanks de dreiging het gelijkspel over de streep trok. Hoe anders had het kunnen lopen. Na een eerste helft, waarin AWC overrompelend begon en een 0-1 voorsprong nam en Halsteren via een penalty langszij kwam, kwam Halsteren in de rust met 10 man te staan. Karim Didi ontving zijn tweede gele kaart na opmerkingen op de leiding. Toegegeven, de arbiter maakte geen sterke indruk maar als speler van Halsteren hoor je hiermee te dealen en je niet te laten verleiden om commentaar te leveren. Het bleek uiteindelijk beslissend voor het eindresultaat van deze wedstrijd. De stand wijzigde niet meer. Halsteren wist dus een punt over te houden, daar waar het zeker in de 10 tegen 10 situatie (AWC incasseerde ook een rode kaart) meer had kunnen krijgen. Met dit resultaat haakt Halsteren voorlopig even af in de titelstrijd, maar de onderlinge verschillen zijn nog steeds erg klein. Komende zondag reist Halsteren af naar het Zuid-Limburgse Hoensbroek voor het duel met EHC/Heuts. Hopelijk kan Zondag 1 naast de volle dieseltank ook vertrouwen tanken en de drie punten meenemen naar Halsteren. Het duel start om 14.30 uur en is live te volgen via Twitter: @HalsterenZo1.

Zaterdag 1 bekert verder

Een plek bij de laatste 16. Dat was de inzet van de wedstrijd tegen ZSC '62. Een tegenstander die Zaterdag 1 ook in de reguliere competitie tegenkomt en waarbij de heenwedstrijd in september nog resulteerde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Zonder Mike de Nijs in de basis begon Zaterdag 1 aan het duel. Het scorend vermogen leek ook zonder De Nijs op de wisselbank achtergebleven. Tot scoren kwam Zaterdag 1 voor rust niet. Na rust doorbrak Peter Geense de impasse en tekende voor de 1-0. Na ruime een uur spelen verdubbelde Roy van Gils de marge. Maar ongeveer een kwartier voor tijd scoorde ZSC'62 de aansluitingstreffer. Thom Luijks maakte echter een einde aan de onzekerheid door in de 79e minuut voor de 3-1 te zorgen. De inmiddels ingevallen Mike de Nijs pikte in de slotfase z'n goaltje mee en bepaalde de eindstand op 4-1. Halsteren beker verder en zal eind februari in de achtste finale verder strijden om de districtsbeker Zuid 1 .

Komend weekend start ook voor Zaterdag 1 de reguliere competitie weer. De equipe van Remco van Haaren reist af naar Krabbendijke om aldaar om 14.30 tegen de plaatselijke club te spelen. Voor de winterstop won ook Krabbendijke met ruime cijfers van ZSC '62, dus Halsteren is gewaarschuwd.

Informatiebijeenkomst over RBC onderzoek samenwerking

In de media gonst het momenteel van de geruchten over het onlangs gestarte onderzoek naar een mogelijke samenwerking met RBC. Om alle leden op de hoogte te kunnen stellen van de stand van zaken hierin, organiseert het bestuur op woensdag 29 januari een informatiebijeenkomst, waarin tekst en uitleg wordt gegeven. Aanvang is 19.30 uur in 't Ooievaarsnest.

Webshop RKSV Halsteren

Sinds enige tijd is de webshop van RKSV Halsteren live. Onze kledingleverancier 100% Football zorgt voor de levering van de artikelen van het kledingmerk ROBEY. Met de aankoop via de webshop steunt u RKSV Halsteren en ontvangt u de gebruikelijke korting die u ook in de winkel van 100% Football Bergen op Zoom ontvangt. De webshop is te vinden op https://bit.ly/webshophalsteren.

Thuiswedstrijden

Zaterdag 25 januari: Halsteren JO13-1 - Hontenisse JO13-1; Halsteren JO15-1 - Roosendaal JO15-2; Halsteren JO12-2 - Prinsenland JO12-2; Halsteren JO9-1 - BSC JO9-1; 11:30 Halsteren JO9-2 - MOC JO9-2; 11:45 Halsteren JO15-4 - Beek Vooruit JO15-3; Halsteren JO14-1 - Tholense Boys JO14-1; 13:00 Halsteren MO17-1 - FC Dauwendaele MO17-1; 13:15 Halsteren JO19-2 - Prinsenland JO19-2; Halsteren JO17-1 - Baronie JO17-2; 15:00 Halsteren 3 - DVO'60 3; Halsteren JO19-1 - MOC JO19-1.

Meer berichten