Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Inschrijving Rovers Run geopend

HALSTEREN - Op zaterdag 29 augustus 2020 vindt de vijfde editie van de Rovers Run plaats. Via de website www.roversrun.nl is de inschrijving geopend en kunnen t/m 14 februari tegen aantrekkelijke kortingen Early Bird tickets worden gekocht voor de 3, 7, 14 en 21 km obstacle run.

Voor het eerst wordt de Rovers Run na de zomervakantie gehouden. Bestuurder Mitchell van Egeraat hierover: "Vorig jaar hadden de deelnemers en toeschouwers heel veel last van de eikenprocessierups. Wij denken dat dat eind augustus veel minder zal zijn. Ook is er dan minder kans op verstoring van het jonge wild."

Grenzen verleggen
Hou jij ervan om je grenzen te verleggen en ben je niet vies van modder, zand en water? Dan is de Rovers Run echt iets voor jou. Ook tijdens deze feestelijke jubileumeditie wordt de opmars van de Franse veroveraars (deelnemers) naar Fort de Roovere flink bemoeilijkt door nieuwe uitdagende hindernissen op te werpen.

Uitdaging op maat
Om voor iedereen een passende uitdaging te creëren, zijn er verschillende afstanden. Zo is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar en families een speciale Family Run van 3 kilometer. Zoals altijd mogen stoere papa's, mama's en oudere broers of zussen hen hierbij helpen! Ze moeten hier wel een eigen ticket voor aanschaffen. Voor mensen vanaf 12 jaar is er een parcours van 7 of 14 kilometer. En de getrainde sporter kan de uitdaging aangaan met een parcours van 21 kilometer, waarbij de deelnemer minimaal 18 jaar dient te zijn. Speciaal voor de fanatiekelingen die het fort in recordtijd willen veroveren, zijn er speciale wedstrijdvakken voor de 7, 14 en 21 km.

Natuur en historie
De Rovers Run is een evenement dat sport, natuur en historie met elkaar verbindt. Deelnemers moeten water, modder, hindernissen (denk aan monkeybars, klimmuren, tijgerbanen) en nog veel meer trotseren. De route leidt ze langs de mooiste stukken van de Brabantse Wal met bijvoorbeeld het mulle zand van de Bergse Heide en diverse wateren rond het fort als extra hindernissen.

Toeschouwers
Ook aan de vele enthousiaste toeschouwers is gedacht. Het veld direct naast Fort de Roovere wordt volledig ingericht voor bezoekers en deelnemers. Het historische karakter van de Rovers Run wordt daarbij extra belicht. Al bij aankomst word je ontvangen door een gastheer en gastvrouw uit 1747. Onder het genot van een hapje en drankje bij Herberg de Dorstige Draver kun je de veroveraars bekijken, toejuichen en fotograferen. Het kampement wordt van 's ochtends tot 's avonds laat voorzien van opzwepende muziek: de hele dag wisselt een team van DJ's elkaar af. De toegang van het Rovers Run terrein is gratis.

Meer berichten