Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Aanhoudingen en bekeuringen bij diverse controles

HOOGERHEIDE - Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Gemeente Woensdrecht en de Belgische politie hebben dinsdagmiddag en -avond meerdere controles gehouden in Hoogerheide. De politie heeft bij de controles meerdere bekeuringen uitgedeeld en een viertal personen aangehouden. De Belastingdienst heeft voor bijna €13.000,- aan belastingschuld geïnd. Drie auto's zijn door de Belastingdienst in beslag genomen.

De controles hebben dinsdag tussen 13:45 en 21:00 uur aan de Doelstraat en de Bunkerbaan plaatsgevonden. De controles waren een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Gemeente Woensdrecht en de Belgische politie. De politie heeft bij de controle gebruikt gemaakt van een ANPR camera (automatische kentekenplaatherkenning) en diverse motorrijders.

De politie heeft 35 verkeer proces-verbalen voor de Wet Mulder uitgedeeld. Het ANPR voertuig leverde 22 hits op voor voor wanbetalingen van belasting of andere zaken. De Belastingdienst afdeling autoheffingen heeft voor €6975 aan openstaande heffing op het gebied van motorvoertuigen geïnd. Drie personen hebben elk een boete van €825,- gekregen voor het onjuist voeren van handelaarskentekens. Verder heeft de Belastingdienst nog voor €5933,- aan openstaande belastingen ter plaatse geïnd, hierbij zijn drie voertuigen in beslag genomen.

De politie heeft vier verdachten aangehouden voor diverse feiten, twee verdachten hadden nog signaleringen openstaan, een andere verdachte bleek illegaal in Nederland te verblijven en is overgedragen aan de Marechaussee. Één persoon is aangehouden omdat deze nog DNA moest afstaan aan de politie.

Meer berichten