Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Dirk Janssens en Cocky Nuchelmans uit Halsteren organiseren bewustmakende lezingen en studiegroepen uit liefde voor de natuur.
Dirk Janssens en Cocky Nuchelmans uit Halsteren organiseren bewustmakende lezingen en studiegroepen uit liefde voor de natuur.

"Mooi contact met gelijkgestemden"

HALSTEREN / LEPELSTRAAT - Onder de naam Project7-blad verzorgen Cocky Nuchelmans en Dirk Janssens uit de Schelpstraat in Halsteren een reeks lezingen en studiebijeenkomsten in 't Weike in Lepelstraat. Cocky Nuchelmans (47) is geboren en getogen in Lepelstraat; de tongval van Dirk Janssens (48) verraadt zijn Vlaamse afkomst. Beiden halen energie uit de diverse activiteiten die zij met veel plezier organiseren onder de vlag van stichting Project7-blad.

"De naam is afgeleid van zevenblad, een Hollandse naam voor een supergezonde en niet uit te roeien plant. Zevenblad, als je dat eenmaal in je tuin hebt zie je het overal opduiken. Deze beeltenis past perfect bij ons concept. Project7-blad is als het zevenblad, staat voor goede gezondheid, duikt overal op en is niet klein te krijgen. We duiken overal op in de vorm van lezingen en studiegroepen", vertellen Cocky en Dirk, die met genoegen terugkijken op drie goed bezochte lezingen in Lepelstraat. "In november zijn we in 't Weike begonnen met de eerste inspirator. Hij vertelde over de zogeheten permacultuur, een manier van tuinieren die heel dicht bij de natuur staat."

"In november zijn we in 't Weike begonnen met de eerste inspirator. Hij vertelde over de zogeheten permacultuur, een manier van tuinieren die heel dicht bij de natuur staat. Anders dan reguliere landbouw, je kan er zelfs de Sahara vruchtbaar mee maken. Zelf ben ik drie jaar geleden ook met permacultuur begonnen uit respectvol omgaan met de aarde", legt Cocky Nuchelmans uit. De liefde voor de natuur en tuinieren kreeg ze met de paplepel ingegoten. Haar moeder heeft een prachtige sier- en moestuin die regelmatig werd opengesteld voor publiek.

De tweede spreker die te gast was schreef een boek over de Majacultuur en kwam vertellen over de duistere krachten achter de samenleving. Ruim twintig belangstellenden genoten van deze interessante lezing. Zo ook afgelopen week bij de workshop van een Limburgse kristalmentor.

Terwijl Dirk een plak heerlijk door Cocky zelf gemaakt bananenbrood aanbiedt bij een kopje biologische kruidenthee, tilt Cocky een tipje van de sluier over komende 'Gezond Verstand Lezingen' en activiteiten vanuit de studiegroepen van Project7-blad. "Lezingen zijn er op zondag 2 februari met een gastspreekster over water als ondersteuning van onze gezondheid, op 1 maart rond het thema 'Kiezen voor vrije keuze' en op 5 april is een ex-NOS medewerkster te gast om uitleg te geven over hoe eenzijdig nieuwsvoorziening in elkaar zit."

Initiatiefneemster van Project7-blad is Anneke Bleeker. De stichting is actief in heel Nederland en in België. "Anneke Bleeker heeft bestuursleden gevraagd het stokje over te nemen. Tot voor kort was er ook een locatie in Huijbergen waar we bijeenkwamen. De studiebijeenkomsten zijn heel divers en waardevol, met altijd een natuurlijke inslag. Er ontstaan hele mooie contacten uit met gelijkgestemden. Onderwerpen worden van meerdere kanten belicht en dat is in deze tijd niet vanzelfsprekend. Wij krijgen energie van waar we mee bezig zijn, deze hobby maakt ons blij."

Wie zich bij Project7-blad wil aansluiten en via de agenda een lezing wil bijwonen is welkom. De studiegroepen komen bij een gastvrouw of gastheer samen op een vaste locatie maar er zijn ook 'wandelende' studiegroepen. Die gaan zesmaal per jaar wandelen in een andere omgeving en samen kijken wat er groeit aan 'wilde' groenten, kruiden en eetbare bloemen. Samen deze kennis opzoeken in boeken en genieten van de omgeving, leren van en met elkaar.

Interesse om mee te doen? Neem dan contact op via e-mail: project7bladboz@ziggo.nl of bel Dirk Janssens of Cocky Nuchelmans: 06-55112748. Voor meer info zie www.project7-blad.nl

Meer berichten