Afbeelding

Recept van de week: Kip Madras

Algemeen

Diana Rens van Café-Zaal Tivoli deelt iedere week een heerlijk recept met de lezers van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant. Deze week: Kip Madras.

Wat heb je nodig?
- 4 kipfilets
- 300 gram rijst
- 2 paprika's
- 2 bosuien
- 2 teentjes knoflook
- 1 appel
- 400 ml crème fraîche
- olijfolie
- zout
- peper
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels paprikapoeder

Bereiding
Zet een pan water op en kook de rijst. Snijd de kipfilets in stukjes en breng ze op smaak met zout en peper. Snijd ook de paprika's, bosui, knoflook en appel in stukjes. Giet een scheut olie in een pan en bak de kip rondom bruin. Voeg daarna de bosui, paprika en knoflook toe en bak dit 8 minuten mee. Doe er nu de kerriepoeder en paprikapoeder bij en bak 3 minuten mee. Roer vervolgens de crème fraîche en een snufje zout en peper erdoor. Laat dit ongeveer 2 tot 4 minuten meebakken. Zet het vuur uit, doe de stukjes appel erbij en meng alles door elkaar. Serveer de rijst met de saus.