Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Geen lampionnenoptocht in Ossendrecht

OSSENDRECHT - De teleurstelling is groot voor veel kinderen, ouders opa's en oma's die mee wilden lopen met de lampionnenoptocht in Ossendrecht. Voor de tweede keer is deze afgelast. 

De optocht zou in eerste instantie plaatsvinden op woensdag 27 november. Toen ging het niet door omdat er harde wind en flinke regenval werd verwacht. "We hebben met z'n allen nog geprobeerd om komende zaterdag alsnog de lampionnenoptocht te laten doorgaan, maar de dagen tot aan 5 december zijn zo druk, dat het niet lukt om iedereen die mee zou lopen (vrijwilligers, red.) zaterdagavond naar Ossendrecht te kunnen laten komen", laat de organisatie weten.

Stichting Buurtschappen Ossendrecht (SBO) neemt met een tekort aan beschikbare vrijwilligers geen risico. "Als we niet zeker kunnen zijn dat we alles goed op orde hebben voor alle kinderen en de ouders die erbij zijn, dan moeten we als organisatie streng voor onszelf zijn en het niet doen", aldus SBO. "We zien iedereen graag ook volgend jaar weer in Ossendrecht!"

Meer berichten