Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Ste. Marie domineert het schoolbasketbaltoernooi, groep 5 is uitzinnig!
Ste. Marie domineert het schoolbasketbaltoernooi, groep 5 is uitzinnig!

Ste. Marie domineert basketbaltoernooi

HOOGERHEIDE – Vlak voor de herfstvakantie streden de leerlingen van de groepen 5 en 6 van de Woensdrechtse basisscholen tegen elkaar in het schoolbasketbaltoernooi van de BWI. Dat toernooi werd op alle vlakken gedomineerd door de Huijbergse basisschool Sainte Marie.

Op woensdag 2 oktober rolde groep 6 van Sainte Marie de concurrentie van de Klim-Op, de Dobbelsteen, de Poorte en de Stappen op, en een week later deed groep 5 dat kunstje nog eens dunnetjes over. Basketbal zit blijkbaar in de Huijbergse genen.

De 8-jarige Stein van Gils weet dat zo net nog niet, maar hij weet wel dat hij en zijn team "supergoed" gespeeld hebben in de finale tegen groep 5 van basisschool de Dobbelsteen uit Hoogerheide. "Maar zij waren ook heel goed!" zegt Lise Welzen (8), die ook in het winnende team speelt. Stein scoorde maar liefst vier keer in de finale die het team van Ste. Marie met 8-1 wist te winnen. Toch vindt het Huijbergse team meedoen nog veel leuker dan winnen, legt Lise uit: "We hebben goed overgespeeld! Omdat we zo goed samenwerkten hebben we gewonnen." Buurtsportcoach Max van Elzakker van de BWI geniet van het fanatisme van de spelertjes. Zelfs de hekkensluiters, de teams van basisschool Klim-Op, juichen om het hardst en springen om het hoogst als ze hun troostprijs bij hem ophalen. Lise verwoordt het gevoel van alle spelertjes nog het beste: "Het is leuk om tegen andere scholen te spelen. Normaal spelen we alleen tegen kinderen van onze eigen school, maar zo wordt het een echte wedstrijd en dat is leuk!"

Meer berichten