Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Bibliotheek De Meulenrakkers

OSSENDRECHT - Leerlingen van basisschool De Meulenrakkers hebben nu een bibliotheek op school. De bieb werd woensdag officieel geopend door wethouder Lars van der Beek en leerling Simona Kuijlen (10).

Terwijl bibliotheekdirecteur Harry van der Klink de feestelijke opening miste doordat hij in de file stond, vormden de driehonderd leerlingen van de school een "leesfile" met hun stoeltjes in de gangen van de school.

Simona Kuijlen uit groep 7 mocht met de wethouder het bibliotheeklokaal openen. "Ik hou heel veel van lezen. Tot nu toe moesten we boeken uit de boekenkast uitzoeken. Nu hebben we een bieb met veel meer en veel leukere boeken", zei ze.

Volgens onderzoekers scoren kinderen die lezen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Het credo luidt dan ook: Leren begint bij lezen. "Als leerlingen plezier hebben in lezen, dan lezen ze meer. En als ze meer lezen, dan presteren ze beter", aldus Wendy Konijnendijk van Bibliotheek Het Markiezaat.

Basisschool De Meulenrakkers en de Bibliotheek Het Markiezaat hebben voor drie jaar een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de Bibliotheek op school. De gemeente Woensdrecht heeft de realisatie van de Bibliotheek op school mogelijk gemaakt. Wethouder Lars van der Beek en schooldirecteur Jannie Bouwens onderschrijven het grote belang van lezen voor de ontwikkeling van kinderen.

Lees het hele verhaal in de volgende editie van de De Zuidwestkrant & Halstersekrant.

Meer berichten