Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Met de opening van ‘Het Geheugenhuis’ in de bibliotheek van Hoogerheide is een nieuw informatiepunt gekomen waar iedereen terecht kan die meer wil weten over dementie. Koffers met  verschillende thema’s die o.a. spelletjes en boekjes bevatten om het geheugen te trainen kan men vanaf afgelopen zaterd
Met de opening van ‘Het Geheugenhuis’ in de bibliotheek van Hoogerheide is een nieuw informatiepunt gekomen waar iedereen terecht kan die meer wil weten over dementie. Koffers met verschillende thema’s die o.a. spelletjes en boekjes bevatten om het geheugen te trainen kan men vanaf afgelopen zaterd (Foto: )

Weet je nog Festival BWI

HOOGERHEIDE - Het Weet je nog Festival van BWI zat vol met informatie, ontspanning, muziek en herinnering voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en familie, maar ook voor buurt- en dorpsgenoten, ondernemers, winkeliers, horecaondernemers en iedereen die meer wilde weten over dementie.

De Werkgroep Dementievriendelijke gemeente Woensdrecht (DVG) hield deze middag op zaterdag 28 september. Tijdens Weet je nog festival kon je veel informatie opdoen over dementie. Denk aan hoe je signalen op tijd kunt herkennen, hoe je om kunt gaan met dementie en hoe je langer zelfstandig kunt blijven wonen. Bezoekers konden er kennismaken met casemanagers dementie, wijkzusters, cliëntondersteuners, mantelzorgondersteuners, Huis van morgen, de Alzheimerstichting en vele anderen. Daarnaast had de middag een muzikale omlijsting: er was aandacht voor bewegen onder begeleiding van een buurtsportcoach, er kon worden gedanst en met een duofiets gereden worden. Aan het einde van de middag werd een verrassingspakket verloot onder alle bezoekers.

Geheugenhuis geopend
Op 28 september opende in de bibliotheek, het Geheugenhuis. Dit is een informatiepunt voor iedereen die meer wil weten over dementie.
Het Weet je nog Festival is een co-productie van: BWI, tanteLouise, TWB, Alzheimer West-Brabant, Kring KBO Woensdrecht, GGD west Brabant, Bibliotheek Het Markiezaat/Hoogerheide, het Dementienetwerk West-Brabant en gemeente Woensdrecht. Het doel van de werkgroep DVG is meer kennis, omgang en begrip te verspreiden over en voor de mens met dementie.

Meer berichten