Afbeelding

Loterij actie Jantje Beton

Algemeen

HOOGERHEIDE - Woensdag is de tweede actieperiode van De Kleine Jantje Beton Loterij van start gegaan. Leerlingen van 330 basisscholen in het land verkopen twee weken lang, van 11 t/m 25 september, lootjes voor hun school. Zij doen dit via het traditionele verkoopboekje, maar ook via de "Tikkie jij bent 'm!" actie. Basisschool De Dobbelsteen in Hoogerheide doet mee aan de actie.

Dat de verkoop van online lootjes via de Tikkie jij bent 'm! actie succesvol is, blijkt uit de opbrengst van de eerste actieperiode in mei. Totaal is er voor €16.941 aan online lootjes verkocht. Ook tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij van september gaat de online verkoop van lootjes door. Iedereen die verder weg woont of geen machtiging in wil vullen, kan een online lootje kopen via www.jantjebeton.nl/tikkielot of door de QR-code te scannen. Ouders van deelnemende leerlingen kunnen kennissen, familie en vrienden via WhatsApp uitnodigen een lootje te kopen.

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteund, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen speciale aandacht.