Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

'Niet nadenken maar gewoon doen'

PUTTE - Vijfenzestig jaar geleden kwamen Corry van den Bergh uit Putte -wel geboren in Ossendrecht- en Jo Goris uit Ossendrecht elkaar tegen tijdens het carnaval in Ossendrecht. Nee, de vlam sloeg niet ineens over, het werd een echte knipperlichtrelatie: aan en uit en toen ineens bleef het aan.

En vanaf dat moment zat het zo goed tussen Corry en Jo dat ze na vijf jaar verkering de stap namen en op 18 juli om 8.30 uur op het gemeentehuis en om 9.00 uur in de kerk trouwden. Jo droeg een lange crèmekleurige jurk. Na het gemeentehuis en de kerk werd er bij Jo thuis een feest gegeven. Het was die dag net zo warm als nu, 60 jaar later.

Ze trokken in een klein huurhuisje in Putte waar ze vijf jaar hebben gewoond. Daarna zijn ze nog twee maal verhuisd en in het laatste huis wonen ze al 47 jaar. Corry zijn beroep was schilder en behanger. "Ik heb heel wat rollen behang geplakt en kwasten gebruikt." Drie jaar heeft hij in Bergen op Zoom gewerkt, waarna hij tot zijn pensionering in België werkte. Jo zat ook niet stil. Zij heeft al die jaren in een gezin gewerkt tot het lichamelijk niet meer lukte. Haar grootste hobby is altijd handwerken geweest, terwijl Corry zich uitleefde in de tuin en moestuin. Daar is hij nog steeds dagelijks te vinden, wat je aan de bloemen goed kunt zien. Elke vakantie werd er gekampeerd. De eerste jaren in een tent, later met een caravan. Luxemburg was het eerste land waar ze naar toe gingen, daarna naar Oostenrijk en uiteindelijk hebben ze hun hart verpand aan Zuid-Frankrijk waar ze jarenlang hun vakantie hebben gevierd.

Hun diamanten trouwdag hebben ze samen met 42 familieleden en vrienden gevierd in de Martinushoeve, net zoals hun 50-jarige trouwdag. En als Corry en Jo het halen, dan wordt hun 70-jarige trouwdag daar ook gevierd. Om 60 jaar samen gelukkig te blijven lukt volgens Jo door 'niet na te denken, maar het gewoon te doen'. Dat heeft bij hen duidelijk goed gewerkt.

Foto: Loco-burgemeester Hans de Waal kwam het diamanten paar feliciteren.

Meer berichten