Afbeelding
Foto: JO11-1

RKSV Halsteren huldigt de kampioenen

Algemeen

HALSTEREN - Het seizoen 2018-2019 kunnen we na afgelopen zaterdag, toen de tiende editie van het SPIE Pupillen Toernooi werd georganiseerd, nu echt gaan afsluiten. Het was een seizoen waarin veel teams lange tijd mee hebben gespeeld om de prijzen en waarin soms ook gevochten moest worden tegen degradatie. Onze eerste teams deden het goed, maar net niet goed genoeg voor een plekje in de Galerij der Kampioenen.

Zaterdag 1 wist als nieuweling in de derde klasse net geen nacompetitie te halen, terwijl Zondag 1 dat in de Hoofdklasse B wel lukte, maar er vervolgens (wederom) niet in slaagde de nacompetitie te bekronen met promotie naar de Derde Divisie. Voor beide teams lijkt de doelstelling voor volgend seizoen dus wel duidelijk.

Een paar jaar geleden heeft de KNVB besloten om bij de jongste leeftijdscategorieën geen uitslagen en standen meer bij te houden. Het spelplezier en de ontwikkeling staat bij de kinderen tot 11 jaar voorop, het fanatisme en de prestatiedrang komt later wel. Om die reden zijn er geen echte kampioenen in de categorieën JO8 tot en met JO10. Maar voor ons zijn alle spelers in die teams natuurlijk wel een kampioen, want ze spelen bij RKSV Halsteren! De leukste club van West-Brabant! Tijd om de balans op te maken. En we zien dat er weer genoeg te vieren viel. We laten u graag meegenieten. Dit zijn de kampioenen van seizoen 2018-2019!

De JO11-1 werd kampioen in de Hoofdklasse. Dit is het hoogste niveau waarop deze leeftijdscategorie kan spelen in Nederland. Het was tot het laatst toe spannend of Halsteren de titel wist te behalen. Naaste concurrent Hontenisse/SDO'63 werd op de laatste speeldag met 1-0 verslagen en met een doelsaldo van +23 (met slechts tien tegendoelpunten) heeft de JO11-1 terecht een plekje in deze Galerij verdiend.

In de najaarscompetitie had de JO11-3 het nog wat moeilijk, maar na de winterstop werd dit team met vlag en wimpel ongeslagen kampioen van de voorjaarscompetitie. Het team hoefde slechts één gelijkspel te dulden en won met overtuigende cijfers de overige wedstrijden. Op de foto ontbreekt keeper Mateo, maar ook hij verdient het plaatsje in de Galerij natuurlijk!

In de najaarscompetitie werd als snel duidelijk, dat de JO13-3 een flinke maat te groot was voor de vierde klasse. De ene ruime zege na de andere volgde en een kampioenschap leek al snel binnen handbereik. Toch bleef naaste belager NOAD'67 lange tijd in het spoor van Halsteren. Pas toen deze concurrent met 7-3 werd verslagen kon Halsteren het kampioenschap in het vizier nemen. Met een ongeslagen status en een positief doelsaldo van +89 horen de mannen van de JO13-3 zeker in de Galerij thuis. Daarbij is het zeker ook het vermelden waard, dat dit team vervolgens in de voorjaarscompetitie twee klassen hoger een meer dan verdienstelijke derde plaats wist te bemachtigen. Klasse gedaan, mannen!

Het najaarskampioenschap werd door allerlei afgelastingen pas na de winterstop zekergesteld. Het was wel het zoveelste kampioenschap van dit team, dat al enkele seizoenen achter elkaar minimaal één kampioenschap weet binnen te halen. Afgelopen najaar waren liefst vier ploegen aan elkaar gewaagd: MOC'17 2, De Fendert, Tholense Boys/WHS en Halsteren. En hoewel niet alle wedstrijden in de poule konden worden gespeeld, wist Halsteren van de vier ploegen de minste verliespunten te incasseren en een voorsprong van drie punten op de achtervolgers te houden. Natuurlijk waren de meiden blij met dit fantastische resultaat, maar het poseren voor de kampioensfoto was er in alle hectiek bij ingeschoten. Daarom in deze galerij de teamfoto van de MO17-1. Volgend seizoen volgt vast weer een feestelijke foto.

De overmacht van Zaterdag 2 in de vierde klasse had duidelijk invloed op het verloop van de competitie. Door de ruime nederlagen waarop de tegenstanders werden getrakteerd, vonden meerdere ploegen het niet meer de moeite waard om de return nog te spelen. Hierdoor won Zaterdag 2 natuurlijk wel reglementair, maar de voetbalschoenen konden regelmatig in de tas blijven. Desondanks waren de cijfers veelzeggend. Er werd 150 maal gescoord. En slecht 25 keer moest de keeper de bal uit het net vissen. Met een voorsprong van twaalf punten op de nummer twee was Zaterdag 2 dit seizoen de vroegste voorjaarskampioen. Coach Erik Verschoor was trots op zijn mannen en heeft een mooi resultaat met zijn ploeg neergezet. Klasse!

En weer was het raak bij Zondag 3. Nadat vorig seizoen de titel werd gepakt, lukte het de ploeg van coach Noël Jansen opnieuw om die titel te prolongeren. Met een ruime voorsprong op de nummer twee, FC Dordrecht 2, en in een poule met veel "verre" en onbekende tegenstanders mag die prolongatie zeker een knappe prestatie worden genoemd. Komend seizoen zal dit talentvolle vriendenteam vast weer tot mooie resultaten kunnen komen. Voor nu complimenteren we Noël en zijn manschappen met het kampioenschap. De plek in de Galerij is meer dan verdiend!

Seizoen ten einde
Met de kampioenengalerij beëindigen we de berichtgeving over RKSV Halsteren van seizoen 2018/2019. We melden ons weer in de week voorafgaand aan de start van de Markiezen Cup, die dit jaar van 10 tot en met 17 augustus plaatsvindt op sportpark De Markiezaten in Bergen op Zoom. De reporter van RKSV Halsteren wenst iedereen een hele fijne vakantie en hoopt iedereen weer goed uitgerust en volledig opgeladen in het nieuwe seizoen te mogen begroeten!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding