Wieler Comité Lepelstraat met Peter Rens, Kees Huige, Linda Rens en John Rens (Peter van der Geest ontbreekt).
Wieler Comité Lepelstraat met Peter Rens, Kees Huige, Linda Rens en John Rens (Peter van der Geest ontbreekt).

NK wielerfederatie in Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT - Met het Nederlands Kampioenschap Wielrennen 2019 voor amateurs en vrije renners zal het dorp Lepelstraat op zondag 9 juni in het teken staan van een aansprekend sportevenement. Op eerste pinksterdag vindt er het NK van de Wieler Federatie Nederland plaats. De organisatie van dit prachtige evenement is in handen van Wieler Comité Lepelstraat, in samenwerking met de Brabantse Wieler Federatie.

Op een 6700 meter lang parcours door het gebied Lepelstraat - Kijkuit zullen wielrenners in diverse categorieën met elkaar de strijd aanbinden. De start/finish is gelegen aan het Vossenpad. Vervolgens rijden de renners over het Vagevuur, Kladseweg, Slotweg, Glymesweg, Heenweg, Kijkuit, Hemelweg, Vagevuur, Kinderstraatje, Kruisweg, Kerkstraat en Vossenpad. De rijrichting van de renners is tegen de klok in. Dit parcours zal zijn afgezet en bewaakt door verkeersregelaars. De permanence is vlakbij de start/finish in Café-Cafetaria Leonita aan Kerkstraat 32 in het dorp. Op het Sportpark van Lepelstraatse Boys aan de Kruisweg kunnen de deelnemende coureurs gebruik maken van kleedgelegenheid en douches.

Daglicentie
Deelname aan het Nederlands Kampioenschap van de WFN staat open voor renners met licentie van de bij WFN aangesloten bonden, tot en met niveau Amateur/sportklasse en Masters (dus geen Elite/beloften). Voor renners zonder WFN licentie is een daglicentie mogelijk.

Eenieder is van harte uitgenodigd om te komen kijken bij dit mooie wielerevenement, waarmee Lepelstraat goed op de kaart wordt gezet. De wedstrijden vinden plaats op de volgende tijdstippen: van 10.00 tot 12.00 uur komen de categorieën 60+, 70+ en dames in actie. Van 12.00 tot 14.00 uur is de beurt aan renners in de categorieën 40+ en 50+. Van 14.30 tot 17.00 uur zullen Amateurs in de leeftijd van 18 tot en met 39 jaar elkaar gaan bestrijden. Vanaf 17.00 uur is het parcours weer vrij.

Wieler Comité Lepelstraat bestaat uit een groepje enthousiaste wielerliefhebbers: John en Peter Rens uit Lepelstraat, Kees Huige uit Heerle, Linda Rens uit Steenbergen en Peter van der Geest uit Lepelstraat. Om alles in goede banen te leiden, vraagt de organisatie medewerking van omwonenden van het parcours en zich op zondag 9 juni te houden aan de aanwijzingen, conform de vergunning. Dit houdt in geen auto's, trailers of andere obstakels op de genoemde wegen van het parcours te zetten, althans deze voor 09.00 uur die ochtend weg te halen. Bij voorkeur geen gebruik te maken van de wegen van het parcours en als dit echt niet kan absoluut niet tegen de richting in te rijden. De organisatie is bereikbaar op 06-53351929 of 06-14635168.