Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Eten bij: Bistroclub De Stadsburger

Het is een ietwat frisse lente-avond, dus ik ben binnen gaan zitten aan de ronde tafel bij het raam. Ik heb uitzicht over het recent vernieuwde buitenterras en vanaf hier kan ik ook een stukje van de Grote Markt zien. Je raadt het natuurlijk al: ik ben in Bergen op Zoom vandaag! Bij Bistroclub De Stadsburger om precies te zijn. Dit restaurant staat bekend om haar gezelligheid en de live-muziekavonden in het weekend, welke worden verzorgd door Mascha Gladdines, dochter van eigenaren Cindy en Ad.


Ik ben er nog maar net, maar ik vind het hier nu al geweldig: het industrieel getinte interieur schreeuwt 'gezelligheid', de tekeningen op de muur zijn prachtig en het toilet is te vinden onder de naam 'burgerzaken' - fantastisch.

Mascha overhandigt me de menukaart en raadt de aspergesoep aan. Een prima suggestie! Niet veel later wordt mijn voorgerecht geserveerd: een plankje met daarop een paar sneetjes brood en een schattig pannetje waar de aspergesoep in zit. De soep is goed gevuld met stukjes asperge, ham en ei. Een heerlijke start van een gezellige avond.

Hoewel er meer op de kaart staat dan alleen burgers, is het eigenlijk geen verrassing dat ik een hamburger heb besteld. Ik heb vanwege de naam overwogen om 'Kip it simple' te bestellen, maar ik ben toch voor 'De Stadsburger' gegaan, want: als je je gerecht vernoemt naar je restaurant, dan móét het wel een topper zijn. Ik zit er gelukkig niet naast. De burger is verrukkelijk en ook de frietjes zijn héél goed.

Nog nagenietend van de heerlijke burger bekijk ik de dessertkaart. Het is namelijk tijd voor de 'happy ending', zoals De Stadsburger dit zelf noemt. Moeten kiezen tussen nagerechten zoals 'chocolade explosie' en 'Tony's witte choco framboos' is intens lastig, maar ik ben uiteindelijk gegaan voor het 'Zeeuws bolus toetje', bestaande uit bolus-ijs met stukjes verse bolus, kletskoppen en slagroom. Inderdaad: een happy ending.

Ik wil Mascha heel erg bedanken voor het verzorgen van deze perfecte avond. Ik kom graag nog eens in het weekend terug om te genieten van jouw muzikale talent, de gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten.

Meer berichten