Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Felicitaties op hun 65-ste huwelijksdag voor het paar Griffioen-de Pree.
Felicitaties op hun 65-ste huwelijksdag voor het paar Griffioen-de Pree.

Briljanten echtpaar Griffioen

HOOGERHEIDE - Deze dag was niet alleen bijzonder omdat burgemeester Steven Adriaansen hen persoonlijk kwam feliciteren met hun briljanten trouwdag, maar ook omdat mevrouw Griffioen-de Pree en hun jongste zoon jarig waren.

Ze kenden elkaar al langer van de catechisatie les, maar pas toen hij 17 en zij 15 jaar was 'zagen' ze elkaar voor het eerst echt. De vlinders waren er wel, maar het duurde toch nog even voordat ze verkering kregen, want meneer was wel erg verlegen volgens mevrouw. Een jaar nadat het stiekem 'aan' was, waren er tijdens Koninginnedag ringsteekwedstrijden waar hij samen met mevrouw naar toe wilde. Zij wilde wel mee, maar niet stiekem. Zij vond dat het tijd werd dat hij aan haar vader toestemming vroeg. Die kreeg hij en vanaf dat moment was hun verkering officieel. Hij leende bij het bedrijf waar hij op dat moment werkte een paard en van een boer verderop een kar zodat ze aan de ringsteekwedstrijden mee konden doen. Ze wonnen de eerste prijs, een mooie pul en dat werd gelijk het eerste stuk van hun uitzet.

Na bijna zes jaar verloofd te zijn trouwden ze. Tijdens hun huwelijk kregen ze drie zonen. Het gezin bracht de zomers door in een tuinhuisje op een tuinencomplex in Rotterdam. Later gingen ze op vakantie met een tent, een camper, een zelf afgebouwd motorjacht en een caravan. Naar het buitenland gaan doen ze niet meer, nu houden ze het bij wandelen en pikken ze regelmatig een terrasje op de boulevard van Vlissingen. Na 65 jaar vindt het echtpaar Griffioen-de Pree zichzelf gelukkige mensen. "We hebben gezonde kinderen en 7 kleinkinderen. We accepteren elkaar, wat niet altijd vanzelf gaat omdat we twee totaal verschillende karakters hebben, maar we geven en nemen en zijn nog elke dag blij dat we bij elkaar zijn."

Meer berichten