Afbeelding
Foto: Corne van Aert

Bijzonder jubileum bij SAC

Algemeen

HALSTEREN – Een jubileum of jubilarissen is voor verenigingen en stichtingen niets vreemds. Ook de Stichting Alterse Carnaval vierde enkele jaren geleden nog maar haar 5x11-jarig jubileum.

Dit jaar heeft de stichting meerdere jubilarissen, zoals Peter Maas (3x11 keer), Branco Elsevier (1x11 keer) en Prins Ambrosio IX, die voor de 1x11e maal in pak gaat. Maar dit jaar is Pierre Bakx de meest unieke jubilaris in de geschiedenis van de stichting. Dit jaar maakt Pierre voor de 5x11e keer deel uit van Stichting Alterse Carnaval en, mede daarom, heeft hij in 2018 een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Betrokkenheid

Als zoon van één van de oprichters is Pierre al vrijwel vanaf het begin betrokken bij de Alterse Vastelaoved. In zijn beginjaren is hij begonnen bij de groep Jonge Boeren, wat wordt gezien als de spreekwoordelijke kraamkamer van de Stichting Alterse Carnaval. Deze groep jongeren had nog niet de leeftijd om toe te treden tot de boerenploeg van de stichting, maar ze waren wel betrokken bij de Vastelaoved in Altere.

Vanuit de Jonge Boeren is Pierre tot de boerenploeg toegetreden en heeft in 5x11 jaar tijd meerdere functies vervult. Hoewel hij in 1994 zijn secretarisfunctie neerlegde en aangaf het iets rustiger aan te willen te doen, gebeurde het tegenovergestelde. Hij raakte betrokken bij het vervaardigen van de insignes waar hij heel wat uren in heeft gestoken. Inmiddels is Pierre weer terug op zijn oude stek, de commissie Optocht, waarvan hij sinds 2013 tot op heden het Hoofd der Commissie is.

Pierre's betrokkenheid is typerend voor hem: een verenigingsmens die zich vol overgave bezighoudt met zijn hobby. Op deze manier draagt hij zijn steentje bij aan het sociaal-culture aspect van het dorp Altere. Binnen de stichting is hij dan ook 'Ridder in de Orde van de Bronzen Spinool', de hoogste onderscheiding die de Stichting Alterse Carnaval uitgeeft.