Leerlingen van De Meulenrakkers maken er altijd een kleurrijke schooloptocht van.
Leerlingen van De Meulenrakkers maken er altijd een kleurrijke schooloptocht van. Foto: Sophia Piesens

Carnavalsprogramma Ostrecht

Algemeen

Vrijdag 1 maart 2019

Kalfkusoptocht van basisschool de Meulenrakkers

9.45 uur vertrekt de optocht van alle Kalfkus op de speelplaats van de Meulenrakkers. De route is als volgt: Meulenberg - Zuster Marie Adolphinestraat - Molendreef - 't Hoefke - Lieve Vrouwestraat - Adolphineplein - Hondseind - Markt - Eikelhof - Kerkstraat - Molenstraat - Meulenberg. Aansluitend zal Prins Zjim I de uitslag bekend maken van de schooloptocht en de prijzen uitreiken.

Zaterdag 2 maart 2019

Intocht

13.30 uur is het verzamelen bij de Bronzen Os op de Markt voor de eerste intocht van Prins Zjim I. Aansluitend worden de passen uit richting van de trap van het 'Ostrechts gemeentehuis' gemeten. Daar wordt de gemeentesleutel overhandigd waarna de Prins vier dagen lang regeert over het 'schwoone durpke Ostrecht'.

Kalfkusinhaalbal

Aansluitend aan de intocht is er voor alle Kalfkus het te gekke Kalfkusinhaalbal in De Harmoniezaal.

Ostrechtse Plechtige Zitting

Na de intocht van Prins Zjim I volgt de traditionele en onvervalst echte Ostrechtse Plechtige Zitting met grappen, grollen, zang en sketches in MFC De Drieschaar. Op deze Plechtige Zitting is elke volwassene welkom. Tijdens de zitting zal er een hapje worden aangeboden en wordt er afgesloten met 'artsoep'.

Zondag 3 maart 2019

Kalfkusrevue

14.00 uur worden de deuren van MFC De Drieschaar geopend voor het Kalfkusrevue. Prins Zjim I en Nar Luukske hebben niet helemaal opgelet met het aanmeten van hun carnavalspakken en zonder pak kunnen ze natuurlijk geen carnaval vieren! Er zal deze middag dus heel wat gepast en gemeten moeten worden en daar hebben ze jullie hulp bij nodig. De middag wordt besloten met hossen, dansen en springen op muziek van de Boerekapel d'Ossekoppe.

Maandag 4 maart 2019

Kalfkusspektakel

13.30 uur start het Kalfkusspektakel in MFC De Drieschaar. Een professor is op zoek naar dé oplossing om ervoor te zorgen dat de Bronzen Os nooit meer gestolen kan worden.

Limmenatbals

Aansluitend bij het Kalfkusspektakel worden de 'limmenatbonnen' uitgedeeld en kunnen de limmenatbals in alle hevigheid losbarsten. 14.30 - 15.25 uur: Dorp, Aanwas en Calfven bij Zaal De Vrede; 15.30 - 16.30 uur: De Heide en Hondseind bij eetcafé Boulevard; 16.30 - 17.30 uur: Molenakkers en Hageland bij De Harmoniezaal.

Dinsdag 5 maart 2019

Grote optocht

10.30 uur worden de wagens opgesteld achter de kerk en in de Kerkstraat, de Ploeg en de Burgemeester van Gilshof. Om 13.45 uur worden groepen en muziek opgesteld, waarna om 14.11 uur de optocht kan vertrekken! Route: Dorpsstraat - Markt - Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan - Duinstraat - Lievevrouwestraat - Bevrijdingsstraat - Molenstraat - Zuster Marie Adolphinestraat - Koningin Wilhelminastraat - Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan - Markt. De prijsuitreiking vindt aansluitend plaats op de Markt.

Verbranden van de Os

0.00 uur wordt de Os verbrand op de markt en geeft Prins Zjim I de gemeentesleutel terug. De Zeuvensprong wordt gedanst en het Ostrechtse afscheidslied wordt gezongen.