Afbeelding

Carnavalsprogramma De Straot

Algemeen

Vrijdag 1 maart 2019

Bezoek De Wegwijzer

12.00 uur zal Prins Wil I een bezoek brengen aan lagere school De Wegwijzer. De Prins en zijn gevolg zullen starten bij de kleuters en zo gaat hij verder naar de andere groepen. Zowel in als buiten het Gemeenschapshuis zullen er dweilen geblazen worden.

Open avond De Leutige Bouwers

20.00 uur worden de deuren van het bouwkot aan de Zoekweg geopend worden voor de open avond van De Leuige Bouwers. Diverse dweilbands zullen zorgen voor muzikale opluistering en buiten is de nieuwe creatie van de bouwclub te bewonderen.

Zaterdag 2 maart 2019

Optocht en prijsuitreiking

13.00 uur is Prins Wil I met zijn gevolg aanwezig op de Kladde om de karnavalsviering te starten. Om 14.00 uur start de optocht. De route: Kladde - Kladseweg - Vagevuur - Vossenpad - Kerkstraat tot aan het Gemeenschapshuis. Vanaf 20.45 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden in café-zaal Leonita.

Zondag 3 maart 2019

Heilige Mis

11.00 uur zal de Heilige Mis in het teken staan van de karnaval. Prins Wil I en zijn gevolg zullen de mis bezoeken en dweilband Effe Uitblaoze zal zorgen voor muzikale omlijsting. Prinske Alex en Narreke Siem zullen als misdienaar fungeren.

Pielekesbal

18.11 uur wordt het startsein gegeven voor het Pielekesbal in het Gemeenschapshuis. Tot 22.22 kunnen alle Bessembinders en Bessembindertjes dweilen en dansen. Prinske Alex, Narreke Siem, Balvers Tom en Kleine Grootste Boer Dennis zijn aanwezig en voeren deze avond de scepter.

Maandag 4 maart 2019

Ziekenbezoek

10.00 uur zullen Prins Wil I, Nar en Grootste Boer en Balvers samen met Prinske Alex, Narreke Siem, Balvers Tom en Kleine Grootste Boer Denis de zieke en minder-valide kinderen bezoeken.

Kinderoptocht

14.15 uur start de kinderoptocht vanaf de lagere school voor alweer de 46e keer! Route: Wethouder Bogersstraat - Kerkstraat - Vossepad - Vagevuur - Kladseweg - Zoekweg - Pater Damiaanstraat - Antoniusplein - Heldenstraat - Kerkstraat - Gemeenschapshuis. Prijzen worden na de optocht bekend gemaakt in het Gemeenschapshuis.

Kroegentocht

19.11 uur komen de Prins en zijn gevolg naar het Gemeenschapshuis waar de start van de kroegentocht zal zijn. De kroegentocht eindigt bij Gasterij De Kladde.

Dinsdag 5 maart 2019

Ziekenbezoek

10.00 uur zullen Prins Wil I, Nar en Grootste Boer en Balvers samen met Prinske Alex, Narreke Siem, Balvers Tom en Kleine Grootste Boer Denis de zieke en minder-valide kinderen bezoeken.

Sluitingsbal in het Gemeenschapshuis

20.00 uur begint in het Gemeenschapshuis het Sluitingsbal. Dweilbands 'Zou 't lukke', 'Effe Uitblaoze', 'Nog eentje toe' en 'Straotse bluf' zullen het bal muzikaal opluisteren. Om 0.00 uur zal de ekster omlaag worden geschoten.