Leerlingen van Steenspil met docente en wijkagent voor de presentaties.
Leerlingen van Steenspil met docente en wijkagent voor de presentaties.

Leerlingen Steenspil geven uitleg over veiligheid en buurtpreventie

Algemeen

HALSTEREN - Groepjes leerlingen die de stroming 'Sport en Veiligheid' volgen op middelbare school Steenspil verzorgden woensdagmiddag geslaagde presentaties in ontmoetingscentrum De Wittenhorst.

Politie Bergen op Zoom heeft deze opdracht neergelegd bij de derdejaars leerlingen van Steenspil. Docent Corina Oudesluijs: "Dit schooljaar zijn wij gestart met verschillende routes en werken alleen maar projectmatig. Opdrachten komen vanuit het bedrijfsleven/instellingen. Deze leerlingen die de S&V route volgen willen graag naar defensie/politie/beveiliging of een sportopleiding volgen." 

De eerste groep leerlingen deed onderzoek naar het thema 'Babbeltruc'. Ze zijn zich gaan verdiepen, onderzoeken, hebben interviews afgenomen en de belangrijkste vraag was: Hoe kan je je als oudere jezelf verweren tegen tegen trucs? Ze hebben allerlei tips gegeven, gingen de interactie aan met de doelgroep en hebben folders meegegeven. Tenslotte hebben ze twee deurcamera's verloot. Dit alles deden ze na de wekelijkse bingo in De Wittenhorst.

De tweede groep leerlingen verzorgde een presentatie 'Buurtpreventie' aan inwoners van wijken de Rode Schouw en de Beek. Er waren ook leden vanuit de buurtpreventie aanwezig. Deze groep leerlingen heeft de onveilige plekken onderzocht van de wijken. Ze hebben tips gegeven wat de gemeente eraan kan doen, maar ook tips voor de buurt en de bewoners zelf. Ook hebben ze hun eigen ervaringen besproken, wat ze wel en niet prettig vinden.

De samenwerking met de Politie (wijkagent/buurtpreventie) en de leerlingen van Steenspil was erg leerzaam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding