Bezoekers Plantenmarkt op De Hertgang.
Bezoekers Plantenmarkt op De Hertgang.

Leuke Plantenmarkt De Hertgang

Algemeen

HALSTEREN - Het weer had natuurlijk wel wat beter gekund, maar ondanks dat hebben toch zo’n 130, 140 mensen de plantenmarkt op Landgoed De Hertgang bezocht. Acht hobbykwekers en -tuiniers boden een ruim aanbod, dat varieerde van vaste planten en struikjes tot kamer- , kruiden- en groenteplanten.

Naast de bekende planten zoals hosta’s, diverse soorten wederik, irissen en floxen , waren er ook bijzondere planten te koop. Bijvoorbeeld een zevenzonenboom, die in het Latijn de naam Heptacodium miconioides heeft. De boom komt van origine uit West-China. De Chinese naam in Standaardmandarijn is opgebouwd uit de karakters voor ‘zeven’, ‘zoon’ en ‘bloem’; zevenzonenbloem dus, of bloem met zeven zonen. De Engelsen vertaalden dit als ‘sevensonflower’, in Duitsland werd het ‘Sieben-Söhne-des-Himmels-Strauch’ en in het Nederlands werd het ‘zevenzonenboom’.

Links en rechts waren geanimeerde gesprekken te horen over grondsoorten, onkruiden, gewenste en minder gewenste insecten, plant- en kleurschema’s en wat er al niet met tuinieren te maken heeft. Heel wat bezoekers verlieten De Hertgang met volle tassen en kratten, blij met hun aankopen. De verkoop van planten gaat trouwens – zij het op kleinere schaal – gedurende het jaar gewoon door op De Hertgang.

Niet alleen de plantenmarkt was te bezoeken, het hele landgoed was toegankelijk. Een groot aantal bezoekers nam deel aan de rondleiding die bij de entreeprijs was inbegrepen. De gids leidde de groep door de tuinen met diverse borders, en door het arboretum, waar de rododendrons prachtige kleuren lieten zien. De informatie die de gids gaf over de herkomst en de wetenswaardigheden van diverse bloemen, struiken en bomen werd zeer gewaardeerd. 

Openstelling
Ook zonder plantenmarkt in De Hertgang een aanrader. Dus, zin gekregen in een wandeling? Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen (€ 5,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Contant betalen of pinnen is ook mogelijk.
U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Plantenmarkt op De Hertgang
Plantenmarkt op De Hertgang
Plantenmarkt op De Hertgang