Weeknieuws RKSV Halsteren

Algemeen

Zondag 1 op de pijnbank in Breda

Het affiche was mooi, het weer was prima, het resultaat helaas teleurstellend. Zondag 1 heeft de topper tegen Baronie helaas niet in winst weten om te zetten.

Lange tijd zag het er in de wedstrijd naar uit dat Halsteren de Baronnen wederom op een nederlaag zou gaan trakteren. Vroeg in de wedstrijd opende Perry Bierkens de score, door de afvallende bal aan de rand van het zestienmetergebied snoeihard tegen de touwen te schieten. Baronie kreeg wel kansjes en was bij vlagen ook gevaarlijk in de omschakeling, maar echt veel had de defensie van Halsteren in de eerste helft niet te duchten van de tegenstander. In de eerste fase van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, hoewel Baronie meer begon aan te dringen en natuurlijk ook meer risico's ging nemen. Het leverde Halsteren twee dotten van kansen op, die de wedstrijd eigenlijk hadden moeten beslissen. In beide gevallen was de keeper de sta-in-de-weg. Het kenterde de wedstrijd, want aan de andere kant zorgden twee dode spelmomenten vrij kort achter elkaar voor de gelijkmaker en de 2-1 achterstand voor Halsteren.

De ijzeren voetbalwetten golden op sportpark De Blauwe Kei onverkort: als je zelf niet scoort, zet je de zege overboord. Weg koppositie, weg titelaspiraties. Gewoon vier punten achter op de koploper en in de wachtkamer hopen op misstappen van de concurrentie.

Natuurlijk moet Zondag 1 wel eigen wedstrijden blijven winnen. Ook aanstaande zondag als het weer voor eigen publiek mag spelen. Om 14.30 uur begint het treffen met Alphense Boys, die andere ploeg waar in de uitwedstrijd van verloren werd (2-0). Het is deze week scherven ruimen en volledige focus op de volgende wedstrijd- het seizoen is nog lang.

Zaterdag 1 pakt broodnodige punten

Na de verrassende winst op JEKA in de bekercompetitie was het voor Zaterdag 1 afgelopen weekend zaak om ook in de reguliere competitie de punten te pakken. Tegenstander De Fendert was op voorhand een geduchte tegenstander, waarvan in de uitwedstrijd met 3-2 werd verloren. Ook nu leek Halsteren een moeilijke middag te krijgen, nadat De Fendert tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong kwam. Nog voor rust herpakte Zaterdag 1 zich en ging men de rust in met een 1-1 stand. Na rust was het Halsteren dat de aanval koos en de druk op De Fendert opvoerde. Dat resulteerde in een 3-1 voorsprong. Na 80 minuten voetballen bracht De Fendert met de 3-2 de spanning terug. Maar een paar minuten later stelde Halsteren de overwinning zeker door de eindstand op 4-2 te bepalen. Komende zaterdag speelt de ploeg uit tegen WHS in Sint-Annaland. Bij winst kan Halsteren afstand nemen van de onderste regionen in de derde klasse B. Het duel op sportpark De Waaje start om 14.30 uur.

Wedstrijdtip: Halsteren 4 - Halsteren 2

Een bijzondere situatie in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Een poule waarin Halsteren de dienst uitmaakt en de eerste én tweede plaats op de ranglijst bezet. Dat levert een onderlinge titanenstrijd op, waarbij één ding zeker is: de punten blijven in Halsteren. In dit geval zal de ongeslagen koploper Zaterdag 2 die status willen handhaven. Zaterdag 4 zal aan die status willen tornen en is eigenlijk de enige ploeg die daartoe in staat lijkt. Wint het tweede, dan is de kans groot dat het al vroeg in het seizoen kampioen kan worden. Aanvang op sportpark De Beek van deze broedertwist is 15.00 uur.

Aankomend weekend - thuiswedstrijden

Zaterdag 9 februari:

08.45 uur: Halsteren JO11-4 - Tholense Boys JO11-1, Halsteren JO11-1 - Hoeven JO11-1;

09.00 uur: Halsteren JO8-2 - Tholense Boys JO8-1, Halsteren JO8-4 - Victoria'03 JO8-2, Halsteren JO8-3 - Kogelvangers JO8-1, Halsteren JO9-3 - DVO'60 JO9-1;

10.15 uur: Halsteren JO13-5 - Unitas'30 JO13-6, Halsteren JO13-3 - FC Bergen JO13-1, Halsteren JO10-1 - RBC JO10-1;

11.45 uur: Halsteren JO13-1 - Steenbergen JO13-1, Halsteren JO13-2 - Moerse Boys JO13-1;

13.00 uur: Halsteren JO19-1 - MOC'17 JO19-4;

13.15 uur: Halsteren MO17-1 - Roosendaal MO17-2, Halsteren JO17-4 - SC Gastel JO17-2;

15.00 uur: Halsteren 6 - DVO'60 8, Halsteren 4 - Halsteren 2;

16.45 uur: Halsteren 7 - WHS 3.