Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Tijdens de kick-off mochten de eerste vrijwilligers hun certificaat in ontvangst nemen.
Tijdens de kick-off mochten de eerste vrijwilligers hun certificaat in ontvangst nemen.

Buurtbemiddeling gemeente Woensdrecht van start

GEMEENTE WOENSDRECHT - Burgemeester Adriaansen en Ad van Rijen, bestuurder van WijZijn Traversegroep, hebben donderdagmiddag het startsein gegeven voor buurtbemiddeling Woensdrecht. Met inmiddels dertien bemiddelaars heeft het project een vliegende start gemaakt.

In het project 'Buurtbemiddeling' helpen bemiddelaars om problemen tussen buren op te lossen om de leefbaarheid in een straat of dorp te verbeteren. Als het niet lukt om bepaalde irritaties op te lossen, kan een situatie behoorlijk uit de hand lopen. Hier kan de buurtbemiddelaar een helpende hand bieden, een landelijk bewezen effectieve methode.

Buurtbemiddelingstraining

"Hoewel we officieel pas op 1 januari 2019 zijn gestart, hebben een aantal bewoners van de gemeente Woensdrecht de afgelopen twee maanden al gebruik gemaakt van onze dienstverlening", aldus coördinator Pascal Vos van WijZijn Woensdrecht. Dit was onder andere mogelijk omdat er twee ervaren bemiddelaars uit omliggende gemeentes betrokken zijn bij het project. "Het is fijn dat er meerdere projecten Buurtbemiddeling bij WijZijn Traversegroep zijn ondergebracht. Daardoor kunnen de bemiddelaars uitgewisseld worden, als dat nodig is, waardoor bewoners altijd snel geholpen kunnen worden." Inmiddels hebben elf vrijwillige bemiddelaars zich gemeld, naast de twee ervaren bemiddelaars, en zij starten met de driedaagse basistraining buurtbemiddeling zodat zij inwoners zo snel mogelijk hulp kunnen bieden.

Meer informatie over project 'Buurtbemiddeling' kan verkregen worden bij coördinator Pascal Vos. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (06) 36124933 of per e-mail: buurtbemiddelingwoensdrecht@wijzijntraversegroep.nl.

Meer berichten