Bestuur: Diana Brooijmans, Charlotte Statema, Mariëtte vd Bergh, Gerty Moonen, Sara van Dijk en Marijke Bartelen.
Bestuur: Diana Brooijmans, Charlotte Statema, Mariëtte vd Bergh, Gerty Moonen, Sara van Dijk en Marijke Bartelen.

Vrouwenvereniging ToP streeft naar gezelligheid, creativiteit en educatie.

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - In de grote zaal van Café Non Plus Ultra heffen ruim 80 vrouwen het glas op woensdagavond 16 januari. Dat doen ze niet zomaar, ze vieren met elkaar de oprichting van een nieuwe vereniging: vrouwenvereniging ToP.

ToP moet je in dit geval niet alleen letterlijk nemen. Tuurlijk, de dames die vrouwenvereniging ToP maken zijn stuk voor stuk toppers, maar ToP is bovendien de afkorting voor Tot Ons Plezier. Plezier is namelijk het hogere doel van de vereniging, die op 2 januari werd opgericht en met de installatie van het bestuur op 16 januari vol ambitie aan de slag gaat. "Onze vereniging is voortgekomen uit de Woensdrechtse afdeling van Vrouwen van Nu", vertelt voorzitster Diana Brooijmans, "we zijn een vereniging van vrouwen die plezier met elkaar willen hebben. We streven naar gezelligheid, maar ook naar creativiteit en educatie." Elke maand komen de leden van Vrouwenvereniging ToP bijeen. Om bij te kletsen, maar ook om samen creatief te zijn of te genieten van interessante lezingen. "Onlangs nog hebben we ademloos geluisterd naar de verhalen van een gehandicapte sportster", vertelt Luijsterburg, "we proberen dingen te doen die mensen alléén niet snel zouden ondernemen."

Binnen de vereniging zoeken dames elkaar op om ook buiten de maandelijkse ledenbijeenkomsten actief te zijn: met schilderen, fietsen of handwerken. "Het sociale aspect is heel belangrijk", zegt Luijsterburg, "door elkaar op te zoeken blijven onze leden actief en staan ze midden in de samenleving. We hebben veel oudere leden, maar zijn evengoed aantrekkelijk voor jongere dames. Elke vrouw is bij ons welkom. Zelf kwam ik een jaar geleden hier wonen. Ik kende niemand, maar door de vrouwenvereniging heb ik mijn plek in deze gemeente nu gevonden."

Toegevoegde waarde

Naast Diana Brooijmans bestaat het bestuur van vrouwenvereniging ToP uit vice-voorzitter en secretaris Riki Schrauwen, penningmeester Charlotte Statema en bestuursleden Marijke Bartelen, Mariëtte van den Bergh en Gery Moonen. Aspirant-lid Sara van Dijk maakt het geheel - voorlopig - compleet, want Brooijmans hoopt binnenkort het eerste jonge bestuurslid te kunnen verwelkomen. "De drempel is niet hoog, wij doen geen ingewikkelde dingen", zegt ze, "maar we staan wel open voor de ideeën van onze leden. Zo is onze vrouwenvereniging van toegevoegde waarde voor elke vrouw. Samen maken we er een topvereniging van!"

Wil je ook lid worden van Vrouwenvereniging ToP? Stuur dan een mail naar: topvrouwenwoensdrecht@gmail.com