Richard van Hooydonk zal na de zomer de scepter in Putte zwaaien.
Richard van Hooydonk zal na de zomer de scepter in Putte zwaaien.

Eindelijk witte rook voor Grenswachters

Algemeen

PUTTE – Bij ODIO, VIVOO en WVV'67 was men er snel uit. METO hield vast aan de lange termijnplanning. Doch bij Grenswachters draaide de trainerscarrousel tot na oud en nieuw door. Echter vorige week eindelijk ook witte rook net voor de grens. Met gepaste trots presenteerde groengeel haar nieuwe technisch en tactisch verantwoordelijke man. Na de zomer zal Richard van Hooydonk de scepter te Putte zwaaien.

Peter van Oirschot en ODIO lijkt een degelijk huwelijk en gaat volgende seizoen haar derde jaargang in. Ook de combinatie Vivoo met aan het roer Rudo Gommers mag zich op een eveneens derde verjaardag verheugen. Gerard Lazarom zette zijn handtekening onder nieuwe contract bij WVV'67.
Bij METO schuift Ronald Broos volgens interne afspraken door ten faveure van Peter Deelen. De huidige ad-interim trainer neemt reeds, sinds enkele maanden, de honneurs voor de van een ziekte herstellende Deelen waar.
Met ingang van 2019-2020 treedt Broos definitief uit de schaduw en vervolgens proberen de rood-wit-blauwe opmars voort te zetten.

Grenswachters besloot om na dit seizoen afscheid te nemen van Patrick Arnouts. Na twee voetbaljaargangen moet Richard van Hooydonk (39) voor nieuw elan gaan zorgen. Voor de oud-speler van Achtmaal diens eerste klus als hoofdcoach. Toch mag de trainer op enige ervaring als trainer bogen. "Ik was begin dertig toen ik noodgedwongen mij actieve carrière moest beëindigen. Een tijdperk voorzien van de nodige blessures, mijn enkels waren totaal versleten. Ondertussen trainde ik diverse jeugdelftallen bij Achtmaal en Wernhout, won met Achtmaal-dames de beker en ben sinds twee seizoenen samen met John van Aert verantwoordelijk voor de Achtmaal-selectie. Ik met name voor het tweede elftal. Het werd tijd om op eigen benen te gaan staan", aldus Richard van Hooydonk.

Zowel Grenswachters als Van Hooydonk zien de samenwerking zitten. "Ik ben een paar maal op gesprek in Putte geweest en heb er een warm gevoel aan over gehouden. Grenswachters is naar mijn mening een echte dorpsclub. Klein en hecht, iets wat me aanspreekt."
Richard van Hooydonk zal zich in de komende maand diverse malen in Putte oriënteren. Ook op 10 maart wanneer Achtmaal het op Sportpark De Buizerd opneemt tegen zijn nieuwe werkgever. Met mogelijk een spannende driepunter als inzet om het degradatiespook voor te blijven. "Ik ga er vanuit dat beide teams zich zonder nacompetitie moeten kunnen handhaven", besluit hij strijdvaardig.