AFC Fylde - WVV'67
AFC Fylde - WVV'67

WVV'67 ging op de Engelse toer

Algemeen

WOENSDRECHT/PRESTON – Het nuttige met het aangename verenigen. De winterstop is doorgaans de periode waarin plannen worden bijgesteld, wonden worden gelikt of versterkingen overkomen. De tijd ook waarin zichzelf respecterende voetbalgrootmachten hun public relations aanhalen en onder lucratieve voorwaarden hun kunsten vertonen. Landskampioen PSV streek neer in Qatar, Ajax ging in Florida de strijd aan met enkele Braziliaanse topclubs en bekerwinnaar Feyenoord zocht de Spaanse warmte op. Buitenlands verblijf is een trend die meer en meer navolging krijgt, zelfs op Vierde Klasse amateurniveau. WVV'67 ging op de Engelse toer!

De Woensdrechtse middenmoter kijkt terug op een prima eerste seizoenshelft. Het door sommige criticasters vooraf als potentiële degradant afgeschilderd team verbaast vriend en vijand. Trainer Gerard Lazarom heeft binnen enkele maanden van een jonge ploeg een moeilijk te verslaan 'green-black army' weten te boetseren. Met name vlak voor de winterstop sprokkelde de ploeg de nodige punten. Een lijn die het binnenkort hoopt door te trekken.

Greenall

WVV'67 toog in het weekend van 10-12 januari overzee. In het noordwesten van Engeland, net boven Liverpool en Manchester, werden de banden tussen WVV-bestuurder Sean van den Meulen en de oud-professional Colin Greenall (Blackpool, Gillingham, Oxford United, Bury, Preston North End, Chester City, Lincoln City en Wigan Atletic) aangehaald. Van der Meulen is door Britse roots van moederszijde plaatselijk bekend en organiseerde in de contreien een gevarieerd trainingskamp.

Na aankomst op vrijdagmorgen wachtte de Woensdrechtse selectie reeds in de middaguren een confrontatie met AFC Fylde, uitkomend in National League. De club stuurde haar 'Under-18' selectie. Een team dat maar liefst zes maal per week traint en aanvankelijk WVV'67 alle hoeken van het veld liet zien. Eenmaal bekomen van de eerste schrik en jetlag deden de 'Dutchmen' eveneens van zich spreken. En na 80 minuten pronkte er zelfs een 2-3 voorsprong op het scorebord. Internationale goals op naam van Quirijn Schevenhoven, Max van Elzakker en Robin Schipperijn. Ook reserve goalie Arnold de Bekker mocht zijn debuut op Engelse bodem maken, keepte in de laatste tien minuten verdienstelijk doch kon niet voorkomen dat het slotakkoord voor de jonge fitte tegenstanders was. In een ruim bemeten blessuretijd schoot de kramp er bij verschillende Woensdrechtse spelers in. AFC Fylde zorgde het met twee doelpunten dat de winst in eigen huis bleef, 4-3.

Collectief

Een nederlaag waarover later in de Engelse pub niet lang werd getreurd. Zaterdag vormde een ochtendtraining de opmaat tot het bijwonen van het duel Preston North End-Swansea City. De Woensdrechtse selectie zorgde voor een noviteit door de internationale introductie van de onlangs gelanceerde nieuwe club-shawl: WVV'67 - Green Black Army! De wedstrijd in de middenmoot van The Championship eindigde in 1-1. Zondagmorgen werkte WVV'67 een intensief fitnessprogramma af alvorens men met een goed gevoel de wijk naar huis nam. Gerard Lazarom, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, ziet het nut van een trainingskamp wel in. "Dergelijke uitstapjes vormen een meerwaarde. Het zorgt ervoor dat het collectief wordt versterkt. En ja, ik blijf nog een seizoen. Het klinkt misschien cliché maar WVV'67 beschikt over een jonge groep met potentie. Aan mij de uitdaging om dit team zich verder te laten ontwikkelen!"

Green-black Army in Preston