Afbeelding

Nieuwe trainers aan het woord

Algemeen

HALSTEREN – LEPELSTRAAT – Rksv Halsteren, VVC'68 en Lepelstraatse Boys gaan volgend seizoen alledrie met een nieuwe trainer in zee. Onze redactie bracht Erwin de Nijs (Halsteren), Marco Ernest (VVC'68) en Hans Vos (Lepelstraatse Boys) bij elkaar in het sportcentrum van Erwin de Nijs in Tholen. Er ontwikkelde zich een geanimeerd gesprek tussen drie fanatieke 'voetbaldieren'.

Ambitie

Erwin de Nijs: "Halsteren is een ambitieuze club, die in de divisies wil spelen. Voor de buitenwereld is het misschien verrassend dat ik als jonge trainer benoemd ben. Voor mij niet zo, omdat ik altijd contact gehouden heb met Halsteren. In de winterstop hadden we altijd wel een gesprekje over onze toekomstverwachtingen."

Marco Ernest: "Bij VVC willen we het komend seizoen meedoen voor het kampioenschap. Rechtstreeks of na een periodetitel promoveren is onze ambitie. Op termijn zou ik VVC graag terugbrengen naar de tweede klasse."

Hans Vos: "Bij Lepelstraatse Boys staan we voor de uitdaging om talentvolle jeugd door te laten stromen naar de selectie. We proberen bij de eerste vijf te eindigen met de nadruk op samen doen."

Huidige club

Erwin de Nijs: "We hebben bij Tholense Boys op het ogenblik een smalle selectie. We gaan proberen gewoon goed in de tweede klasse te blijven. Als we de volledige selectie fit bij elkaar hadden kunnen houden, dan hadden we iets meer kunnen eisen. Bij Tholense Boys gunnen ze me de stap die ik nu kan maken, daar ben ik heel blij mee."

Marco Ernest: "Ze zeggen weleens dat de houdbaarheid van een trainer drie jaar is. Ik ben het daar niet mee eens. Nu in mijn vijfde jaar bij VV Steenbergen werken we uitstekend. Na vijf jaar vinden Steenbergen en ikzelf het nu een goede stap om uit elkaar te gaan. We gaan er in ieder geval alles aan doen om onszelf te handhaven in de derde klasse."

Hans Vos: "Het is bij Devo (Bosschenhoofd) niet precies geworden wat we er wederzijds van verwacht hadden. Dat maak je als trainer gewoon ook weleens mee. Ik ga natuurlijk mijn uiterste best doen om het seizoen goed af te sluiten."

Over elkaar

Erwin de Nijs: "Ik ken Hans van RBC en ik weet dat je daar veel op hebt kunnen steken als trainer. Marco ken ik alleen als voetballer. Ik heb hem nooit zien trainen. Als je iemand nooit hebt zien werken dan kun je daar ook niks over zeggen."

Marco Ernest: "Hans ken ik eigenlijk helemaal niet. Tegen Erwin heb ik gespeeld en als trainer geoefend. Ik zie hem als een trainer die verzorgd, aanvallend voetbal wil spelen. Het is inderdaad zo dat je een trainer niet kunt beoordelen als je hem nooit hebt zien werken."

Hans Vos: "Marco ken ik niet. Erwin ken ik als een trainer vol ambitie die er altijd het maximale uit wil halen. Ik vind het fantastisch dat hij nu die kans krijgt bij Halsteren en ik weet zeker dat hij het waar gaat maken."

Toekomst

Erwin de Nijs: "Ik ben erg benieuwd wat ik bij Halsteren aan zal treffen, vergeleken met de periode dat ik er zelf gespeeld heb. Ik besef dat ik in een andere wereld terecht kom. Tot nu toe heb ik getraind bij clubs waarbij de selectie grotendeels uit eigen mensen bestond. Straks heb ik te maken met een selectiebeleid en het moeten winnen."

Marco Ernest: "Bij VVC is het jeugdige talent, noodgedwongen, misschien wat te vroeg al in het eerste terecht gekomen. Er zal wat ervaring van buitenaf bij moeten komen, want binnen de club zijn die spelers er niet. Het zal moeilijk genoeg zijn om uit die vierde klasse te komen, maar we gaan het met alle beschikbare krachten proberen."

Hans Vos: "Ik ga bij Lepelstraatse Boys proberen een onder 23 elftal te realiseren. De betere jeugd kan dan aansluiten bij het eerste, waar de oudere spelers de jeugd wegwijs kunnen maken."

Afbeelding