Afbeelding

Horecafan verwent crossfans NK

Algemeen

HUIJBERGEN – Veldrijden is een sport van ontberingen. Hoewel het in Huijbergen vrijwel altijd prachtig weer is tijdens de veldrit, is het ook vaak erg koud, en kan het op de Nootjesberg erg modderig worden. Lekker eten, zonder poespas, helpt dan het beste. Laat dat maar aan Van Verswijveren over.

De Halsterse familie Verswijveren is bekend van haar friet. "Daarmee valt niet te wedijveren!" rijmt Maarten Verswijveren (26). Hij groeide op met de verhalen van zijn opa Willy, die prachtig kon vertellen over zijn Willy's Eethuis. "Als je ouder wordt, worden die verhalen steeds romantischer en mooier. Mijn opa is de reden dat ik naar de hotelschool ben gegaan, en hij is ook de reden dat mijn cateringbedrijf 'Van Verswijveren' heet. Die naam vertelt een verhaal, veel meer dan wanneer ik mijn bedrijf 'Bon Appetit' had genoemd." Van Verswijveren is een regionaal georiënteerd bedrijf, dat zich richt op catering voor evenementen, bedrijven en particulieren. Tijdens zijn werk in de regio kwam Maarten in contact met het Huijbergse Wielercomité, en zo ontstond een samenwerking die ervoor zorgt dat de VIP-gasten van het NK Veldrijden op een typisch Huijbergse manier in de watten gelegd worden. "Onze taak is het om de VIP's zo goed mogelijk in de watten te leggen. Dat doen we op een typisch Huijbergse manier, uitstekend, maar zonder poespas", legt Maarten uit, "in de VIP-tent vind je geen krokantjes of schuimpjes, maar gewoon een eerlijk stamppotbuffet, dat past bij veldrijden. We serveren zuurkool, hutspot, boerenkool, en rode kool, met een balletje gehakt en rookworst. Ongecompliceerd, maar wél goed, dus met roomboter en een smaak waarvan je warm wordt. En na de wedstrijden is er een crosscafé, waar we bitterballen, saucijzenbroodjes -bereid met roomboter- en puntzakjes friet serveren." Maarten beleeft veel plezier aan de samenwerking met de organisatie van het NK. "Ze zijn bloedfanatiek en willen het allerbeste, dat komt het eindresultaat ten goede." Hoewel hij altijd geniet van het uitzicht op de Tiestenduin als hij Huijbergen binnenrijdt, is Maarten geen kenner van de sport. "Ik ben meer een horeca-fan dan een crossfan. Als de wedstrijd van start is sta ik te koken, dat vind ik het mooiste wat er is!"