Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Dweilbands aanwezig voor vertier tijdens NK

HUIJBERGEN - De Huijbergse dweilbands 'Nog Eentje Dan' en de boerenkapel 'De Sanegeit' zullen ook aanwezig zijn tijdens het NK veldrijden 2019. Zij zullen op de scherprechters de Nootjesberg en de Tiestenduin voor extra muzikale ondersteuning zorgen bij zowel de renners als het publiek.

Dweilband 'Nog Eentje Dan' heeft zijn ontstaansgeschiedenis in twee Huijbergse bands. Afgelopen carnaval hebben zij hun eerste optredens verzorgd. Deze bleken een succes, waarna 'Nog Eentje Dan' het repertoire verder heeft uitgebreid. Tijdens de carnaval staan zij als vaste dweilband op de grote wagen van De Durdouwers. Daarnaast zijn zij in de zuidwesthoek te vinden op braderieën, kapelfestivals en de reuzenstoet in Bergen op Zoom.

Boerenkapel 'De Sanegeit' is ontstaan in het jaar 1962 uit leden van de dorpsharmonie uit Huijbergen. Pas later is deze boerenkapel omgedoopt tot 'De Sanegeit'. Tijdens de carnavalsdagen spelen zij vrolijke deuntjes in de cafés van Huijbergen en daarnaast zijn zij in álle Woensdrechtse carnavalsoptochten aanwezig.

Voorts zijn de muzikanten bij ieder feestje in Huijbergen wel van de partij. Het NK veldrijden op 13 januari 2019 is daar ook geen uitzondering op. Met deze muzikale opluistering in het verschiet belooft het een uitzonderlijk spektakel te worden.

Meer berichten