Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Enthousiast maken deze vier Lepelstraatse sportievelingen hun rondje.
Enthousiast maken deze vier Lepelstraatse sportievelingen hun rondje.

Sportief het nieuwe jaar in!

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Het is een mooi gezicht: twee vrolijke kinderen met hun moeders spontaan trimmend op straat. Voor Tess Luyks en haar mama Corina Bernaards en Jens van Loon en zijn mama Nicole is dit gezond bewegen op de vrije woensdagmiddag vaste prik.

Sinds een tijdje trekken beide Lepelstraatse gezinnen er met z'n viertjes doordeweeks sportief op uit. Op het programma staat dan een rondje richting wijk de Beek of door de polder tussen Lepelstraat en Halsteren.

Jens heeft met Sinterklaas een nieuwe stappenteller gekregen en staat te popelen om die uit te proberen. "Dit cadeau komt goed uit, nu kan ik precies zien hoeveel passen ik zet", zegt Jens. Naast hardlopen voetbalt hij graag en ook in dit opzicht is hij verrast met een toepasselijke surprise: een voetbalhorloge!
Tess en Jens kwamen op het idee om te gaan trimmen omdat hun moeders dit al wekelijks deden. "We besloten een tijdje terug aan onze conditie te gaan werken. Samen zijn we gestart met wekelijks een stukje hardlopen en hebben dit intussen uitgebouwd tot een behoorlijk stuk rennen. Op een gegeven moment gaven de kinderen zelf aan dat ze graag mee wilden. Vanaf dat moment gaan we elke woensdagmiddag met z'n vieren op pad. Heerlijk, zo even in de buitenlucht, we genieten hier enorm van", vertellen Corina en Nicole. "De ene week pakken we een route door wijk de Beek, de andere week kiezen we een route door poldergebied buitenom de dorpen. We vinden het erg leuk dat de kinderen ons voorbeeld opvolgden", aldus de sportieve moeders.

Kortom: met het nieuwe jaar in het vooruitzicht is dit een prachtig voorbeeld van gezond en vooral met plezier bewegen!

Meer berichten