Ruim 28 organisaties ontvingen een cheque voor hun project vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank.
Ruim 28 organisaties ontvingen een cheque voor hun project vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank. Foto: DICK.VERMAAS- FOTOGRAFIE

Blij met donaties Coöperatiefonds Rabobank

Algemeen

REGIO - In de Rabobank Galerie van Schouwburg De Kring in Roosendaal vond donderdagavond de uitreiking plaats van de donaties vanuit het Coöperatiefonds. Bij deze uitreiking ontvingen 28 organisaties in het werkgebied van Rabobank Zuidwest-Brabant uit handen van directievoorzitter Ed Vreman een cheque voor hun project. Totale waarde van de donaties bedroeg ruim €103.000.

Drie keer per jaar zijn verenigingen en stichtingen uit het werkgebied van de bank in de gelegenheid om een verzoek in te dienen voor een financieel "steuntje in de rug", waardoor een bijzonder project gerealiseerd kan worden. Doelstelling van het Coöperatiefonds is het bevorderen en ondersteunen van initiatieven die gericht zijn op versterking van (sociaal)economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in het werkgebied van Rabobank Zuidwest-Brabant.

Verheugde verenigingen en stichtingen met hun ingediende project zijn deze keer onder andere: EHBO Ossendrecht ontving een donatie van €2.000 voor aanschaf van een nieuwe EHBO caravan waarmee ze aanwezig zijn op evenementen. Voetbalvereniging RKSV Halsteren kreeg €10.000 voor opslagmogelijkheid, goede vrijwilligersomstandigheden en een veilige tribune. Stichting Stiltemonumenten Bergen op Zoom mocht een donatie van €3.500 ontvangen voor het realiseren van een Stiltemonument, speciaal vormgegeven, voor mensen die te maken hebben met een doodgeborene, foetus, baby/klein kindje voor bevordering van welzijn en sociale cohesie ongeacht achtergrond, religie of culturele afkomst. In een stiltemonument kan men aanwezig zijn, alleen of met een kleine groep mensen. De Scheldezonen kreeg €2.585 voor aanschaf van muziekinstrumenten. Bouwclub de Leutige Bouwers kan met de donatie van € 1077,85 led-verlichting aanschaffen. Theatergroep Respect ontving €3.100 voor decor en kleding. Stichting Luchtvaart Erfgoed Woensdrecht krijgt €3.700 voor investering in beamer, laptop en vitrinekast. Stichting Muziekonderwijs Ossendrecht mag voor €2.500 muziekinstrumenten aanschaffen en Kindervakantiespel Ossendrecht krijgt €1.500 voor aanschaf van een opbergsysteem op de nieuwe locatie. (Foto's: Dick Vermaas).

St. Luchtvaart Erfgoed ontving €3.700 om te investeren in een beamer, laptop en vitrinekast.
De Scheldezonen ontvingen een donatie van €2.585 voor de aanschaf van muziekinstrumenten.
Bouwclub De Leutige Bouwers ontving €1.077,85 voor de aanschaf van ledverlichting.
Kindervakantiespel Ossendrecht mocht €1.500 in ontvangst nemen om een opbergsysteem op de nieuwe locatie aan te schaffen.
St. Stiltemonumenten ontving €3.500 voor het realiseren van een Stiltemonument.
Stichting Muziekonderwijs Ossendrecht zal de donatie van €2.500
Een donatie van €2.000 voor EHBO Ossendrecht voor de aanschaf van een nieuwe EHBO-caravan.
RKSV Halsteren ontving €10.000 om te spenderen aan de opslagmogelijkheden, vrijwilligersomstandigheden en een veilige tribune.