Elanie van High Tea & Pie en Samantha (r).
Elanie van High Tea & Pie en Samantha (r). Foto: Dennis van Loenhout-www.devl.nlA

Kerstmarkt moet letterlijk en figuurlijk slagen

Algemeen

HOOGERHEIDE - Voor haar mbo-studie Marketing & Evenementen kreeg Samantha Tieman de opdracht een evenement te organiseren dat minimaal 100 euro zou opleveren voor het goede doel. Ze stampte een volledige kerstmarkt uit de grond, en regelde dat die mocht plaatsvinden bij High Tea & Pie in Hoogerheide. Die 100 euro haalt ze wel, maar Samantha gaat voor de hoofdprijs. Wat haar betreft wordt het beredruk op haar kerstmarkt, die op zaterdag 15 december om 13.00 uur begint.

In het organiseren van evenementen ziet de 18-jarige Samantha Tieman uit Hoogerheide haar toekomst. Ze groeide op met een oom die haar alles daarover leerde en zit nu in het laatste jaar van haar studie aan De Rooi Pannen in Tilburg. Hoewel ze wil doorstromen naar het hbo neemt haar eigen evenementenbureau steeds serieuzere vormen aan. Maar eerst moet ze haar examen halen, die kerstmarkt moet dus letterlijk en figuurlijk slagen. Ze liet zich inspireren door een Ladies Night bij High Tea & Pie, en wist eigenaresse Elanie Tak te winnen voor haar idee. "Ik vond het een goed idee", zegt Elanie, "het wordt vast gezellig druk!"

Stichting Het Vergeten Kind

De entree van de kerstmarkt is gratis. Samantha verwacht zo'n 16 standhouders, die een bedrag betalen waarvan het grootste deel naar de Stichting Het Vergeten Kind gaat. "Ik koos dat doel omdat ik die kinderen een fijne kerst gun", zegt Samantha. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die voor velen onzichtbaar zijn - duizenden kinderen die niet meer thuis kunnen wonen of die nog thuis wonen en dagelijks worden geconfronteerd met ernstige problemen.

Ze benaderde bewust ondernemers van buiten Hoogerheide om op haar kerstmarkt te komen staan. "Dan is het aanbod echt exclusief", zegt ze, "een aantal modezaken, een kwekerij en een cadeaushop komen, net als een lifestyle coach en een fotograaf. Er is ook vermaak voor kinderen, en een loterij met leuke prijzen. We hopen dat veel bezoekers van de ijsbaan ook even bij ons binnenlopen. Ze zijn van harte welkom!"