Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Jacky Jansens tijdens een sportactiviteit voor senioren.
Jacky Jansens tijdens een sportactiviteit voor senioren.

Seniorensportgids Woensdrecht Actief

ZUIDWESTHOEK - Voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk om gezond te blijven. Daarnaast zorgt het deelnemen aan sportieve activiteiten voor sociale contacten. Veel sportorganisaties hebben ook sportieve activiteiten voor senioren. Deze mogelijkheden zijn lang niet altijd bekend bij de inwoners. De gemeente Woensdrecht wil dit extra onder de aandacht brengen.

Vorig is de eerste jaar is de eerste editie van de seniorensportgids uitgebracht. Ongeveer 40 sport- en culturele verenigingen hebben zich in de gids laten opnemen, waarbij elke vereniging een korte toelichting kon geven over de inhoud, locatie en tijdstip van hun activiteit. Tevens was er de mogelijkheid een foto te laten toevoegen. De ervaring van het afgelopen jaar leerde dat de verenigingen het als een plus hebben ervaren dat er een aparte gids bestaat waar zij hun activiteiten voor senioren kunnen promoten. Tevens heeft dit extra leden voor de verenigingen opgeleverd.

Ook dit jaar geeft de gemeente Woensdrecht de senioren sportgids ‘Woensdrecht Actief’ weer uit. De gemeente wil alle sport- en culturele aanbieders de kans geven zich gratis in de brochure te laten opnemen. Hiermee wordt tevens de bekendheid van alle aanbod vergroot. De gemeente wil het aanbod graag met meer creatieve en culturele activiteiten uitbreiden, zoals bijvoorbeeld bloemschikken of breien, maar ook muziek maken door en voor ouderen. Het doel van de brochure is om zoveel mogelijk senioren binnen de gemeente Woensdrecht te laten kennis maken met sportieve en culturele activiteiten, door onder andere proeflessen.

Gratis vermelding

De seniorensportgids 2019 wordt naar verwacht in februari verspreid. Als een vereniging zich graag gratis wil laten opnemen in de seniorengids, dan kan er vóór 24 november via mail contact opgenomen worden met Roos Mitchell, werkzaam bij Sport- en Cultuurimpuls en verantwoordelijk voor de uitgave van de gids.

info@sportencultuurimpuls.eu

Heeft een vereniging nog vragen over de seniorengids, dan kan er contact opgenomen worden met de consulent seniorensport van de Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht, Jack Jansens:

j.jansens@bwiwoensdrecht.nl

Meer berichten