Leden van winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren buigen zich over de artist impressions van Vogelenzang.
Leden van winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren buigen zich over de artist impressions van Vogelenzang.

Winkeliers betrokken bij inrichting plein

Algemeen

HALSTEREN - Op een inloopavond konden leden van winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren donderdag hun mening kenbaar maken over het nieuwe plein dat bij Vogelenzang wordt aangelegd. De gemeente heeft het voorontwerp voor het 'plein' Vogelenzang gereed en aan de hand van beelden en tekeningen werden op- en aanmerkingen gemaakt over de toekomstige inrichting van het plein.

Een tiental winkeliers deed in de kantine van de PLUS supermarkt waar de tekeningen en artist impressions ter inzage lagen, suggesties die mogelijk meegenomen worden in het ontwerp voor het plein. In grote lijnen is het ontwerp positief ontvangen bij de winkeliers en overleg met de gemeente verloopt goed. Uit de diverse reacties kwam naar voren dat een zebrapad, goede verlichting, een functioneel plein met een markant punt en afwisselend getinte bestrating gewenst zijn. Een sfeervol aan te kleden boom met houten bank eromheen, fontein of lichtmast worden als mogelijkheden genoemd. Winkeliers willen op het plein ruimte voor herkenbaarheid, feestverlichting, banieren en vlaggen creëren.
Voorzitter Gerrit Atres van WinkelHart Halsteren legt uit: "De ontwikkelingen rond Vogelenzang zijn goed voor Halsteren. Er ontstaat een mooier zicht, woningen worden opgewaardeerd, er komt nieuwbouw en parkeren wordt beter geregeld. Als ondernemers pleiten we voor een goede doorstroming van het verkeer, in een 30 km zone waarbij te hard rijden wordt tegengegaan. Graag zouden we diverse zebrapaden aangelegd zien in de Dorpsstraat. Dat blijkt echter niet zo simpel te zijn vanwege het moeilijk kunnen handhaven. Het plein moet echt een functie krijgen, als een soort kern in de Dorpsstraat met meerdere mogelijkheden voor evenementen. Over de waterhuishouding is goed nagedacht en de invulling met bruin-rode bestrating en nog te bepalen groen zullen een passend geheel vormen in relatie tot de Dorpsstraat." Atres voegt nog toe: "Natuurlijk zullen de werkzaamheden overlast met zich meebrengen maar er zijn goede afspraken gemaakt met de betrokken bouwondernemingen. Het is fijn dat we als winkeliers zo nauw betrokken worden bij de ontwikkelingen. We vertrouwen erop dat alles goed komt."