Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Huwelijksjubileumdag opnieuw een groot succes!

HUIJBERGEN - ZUIDWESTHOEK - Van de 198 echtparen namen 111 echtparen de uitnodiging van gemeente Woensdrecht aan voor de jaarlijkse huwelijksjubileumdag, die deze keer plaatsvond in MFC de Kloek in Huijbergen. En zoals vanouds werd deze dag weer tot in de puntjes verzorgd. Er werd koffie, thee, gebak, een hapje en een drankje geserveerd. En ook dit jaar was er een quiz met tussendoor het optreden van het lokale koor 'Toontje hoger, toontje lager'.

Alle aanwezigen hadden het dan ook goed naar hun zin. Unaniem waren ze het erover eens dat het gezellig was en het werd bijzonder gewaardeerd dat burgemeester Steven Adriaansen iedereen persoonlijk verwelkomde. "Zelfs met de kou nam hij de moeite om iedereen aan de deur een hand te geven. Hij is zo betrokken bij de mensen. Ik heb de burgemeester een hand gegeven!" Ella Kools kon er nog niet over uit. Ella was er samen met haar man Ko en hun buurtjes Kees en Mien v.d. Linden. Beide echtparen waren dit jaar 50 jaar getrouwd. Ze kwamen 50 jaar geleden tegelijk naast elkaar wonen in Hoogerheide. "We poetsten gelijk op en hebben inmiddels een heel verleden samen. Logisch dat we ook samen naar deze dag komen."
De quizvragen vragen waren goed te doen vonden Wil en Corrie Cloots uit Hoogerheide. Ook zij waren dit jaar 50 jaar getrouwd. Wil kende veel mensen van gezicht, maar hun namen wist hij niet. Hij vond de middag geslaagd. "Ze doen hun best. Het is best moeilijk om voor zoveel mensen zoiets unieks te organiseren. Uiteindelijk hebben wij, de grijze garde, Woensdrecht opgebouwd."
Kees en Jo Jaspers uit Huijbergen zijn 55 jaar getrouwd. Zij kwamen voor de tweede keer, terwijl Marietje en Bert Zwueste uit Huijbergen voor de derde keer aanwezig waren. Zij zijn dit jaar 60 jaar getrouwd. Ze vinden de huwelijksjubileumdag altijd ontzettend leuk georganiseerd. Alle antwoorden op de quizvragen wisten ze niet. "We komen uit een ander dorp, dus de geschiedenis van Woensdrecht kennen we niet helemaal, maar we hopen er over 5 jaar weer bij te zijn en wellicht weten we dan iets meer antwoorden."
Bram en Marion Bouman uit Hoogerheide zijn 50 jaar getrouwd en kwamen voor de eerste keer. "Een leuk initiatief en een leuke middag" vonden ze het.

Meer berichten