Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Mooie Max Matchwinnaar

Rode waas over Grenswachters

WOENSDRECHT – Langzaam maar zeker krijgt de eerste periode gestalte. In de Vierde Klasse A blijven zowel ODIO als ook METO de druk op koploper Breskens opvoeren. Vivoo haakt een niveau lager ook bij de subtop aan. WVV'67 claimt een terechte middenmootpositie. Grenswachters weet op haar beurt ook wekelijks een plaats onder de schijnwerpers te bemachtigen. Ook zondag was het thuis tegen RSV niet anders!

De opponent uit Rucphen was op voorhand een tegenstander die op Sportpark De Buizerd te kraken viel. En ook voor rust verliep, nadat Jordy van Gastel de score had geopend, alles crescendo voor Grenswachters. In het tweede bedrijf had de scheidsrechter van dienst, Kees den Ridder, een absolute hoofdrol voor zichzelf in gedachten en trok een rode waas over de thuisploeg. Joris Koeleman en Jesper van Linden staan bekend als sportieve en faire voetballers doch werden beiden op een uitsluiting getrakteerd. In het tumult trok ook coach Patrick Arnouts de aandacht van de 'leidsman' en moest ook achter de reclameborden plaatsnemen. RSV mocht tevens van elf meter aanleggen en pakte onterecht de volle winst mee, 1-2. In de Vierde Klasse A kwam ODIO door Thomas Jansen en Nic Melsen tegen Hontenisse tweemaal op voorsprong doch keek na negentig minuten tegen een 2-3 achterstand aan. Roy Carpentier redde in extremis toch nog een puntje voor de Ossendrechtenaren. Iets verderop had METO minder moeite met Koewacht. Onder leiding van ad-interim coach Ronald Broos boekte het een ruime 6-0 overwinning. Topschutter Gijs Verresen en Jens Hermans namen er ieder twee voor hun rekening. Andere goals op naam van Martijn de Nijs en Martijn Pieters. WVV'67 nestelde zich steviger in de middenmoot door de derde winst van het seizoen. Groede was het slachtoffer. Na tien minuten werd gelegenheidsrechtsbuiten Max van Elzakker (foto) ter hoogte van de strafschopstip aangespeeld, controleerde de bal en schoot hem in de korte hoek binnen. De eerste goal in dienst van WVV'67 zou tevens de laatste score van die middag betekenen, 1-0.

Ook Vivoo deed met een 6-0 zege tegen Moerstraten goede zaken. Rick Luijkx (2x), Dimitri Ceuppens, Emile van de Beek, Jaap van den Akker Jr. scoorden.

Meer berichten