Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Brian en Bjorn Verbrugge solidair bij WVV'67

Nomadenbestaan in de Zuidwesthoek

WOENSDRECHT – De bundeling van het handvol verenigingen uit de gemeente Woensdrecht vormde vorig seizoen een unicum. Maar liefst twintig onvervalste onderlinge voetbalvetes zorgden voor een extra dimensie. Door de degradatie van Vivoo en de afsplitsing van Grenswachters rest er een dozijn confrontaties in de Vierde Klasse A. Zondag 4 november trapt eindelijk ook de Gentlemens Derby af: METO-WVV'67. Oftewel de terugkeer van Brian en Bjorn Verbrugge op de bakermat!

METO-WVV'67 is toe aan de negende editie in (na)competitieverband. In een slordige 35 jaar trokken de 'Tricolores' het vaakst aan het langste eind. Ook voor de aanstaande uitvoering is het team van Peter Deelen favoriet. De gastheer is echter gewaarschuwd. In 2015-2016 liep het eveneens onverwacht tegen een Woensdrechtse zeperd (1-2). Verder moet men waken om niet in eigen mes te vallen. De WVV-selectie herbergt immers diverse krachten met een rood-wit-blauw verleden!


Vertrouwen

Oudgedienden Matt Luijkx, Max van Elzakker, Sander de Nijs en Thimo Rottier kregen deze zomer gezelschap van de gebroeders Brian en Bjorn Verbrugge. De voetbalnomaden voegden hiermee een nieuw hoofdstuk aan hun tot dusver grillig verlopen carrières toe. Beiden tekenden ze met de overstap voor hun vierde 'werkgever' in successie. Goalie Brian Verbrugge (26) had in Tommy van de Brand een klasbak voor zich toen hij vanuit de METO-jeugd bij de selectie aanklopte. Onder Ronald Broos kreeg hij bij Nieuw Borgvliet wel de kans om als eerste keeper in de Vierde Klasse te spelen. Na twee seizoenen klopte FC Bergen aan deur en verdedigde hij opnieuw twee voetbaljaargangen het Bergse doel in de Derde Klasse. Gepokt en gemazeld keerde hij terug op het Jac van Hoek-Sportpark in Hoogerheide. Echter van korte duur. "Bjorn en ik wilden nog graag, net als eerder bij Borgvliet, samen in een eerste elftal spelen. Ik werd eerste keeper bij METO maar van samenspel kwam het niet doordat Bjorn met een zware rugblessure kampte. En het zag er naar uit dat het op korte termijn ook niet zou gaan gebeuren. Hoewel Bjorn op de weg terug was verloor ik echter mijn basisplaats. Onterecht naar mijn mening en daar ik voelde dat ik ook voor dit seizoen niet op veel vertrouwen kon rekenen, besloot ik me in Woensdrecht aan te sluiten. WVV'67 zocht nog steeds opvolging voor Erwin van den Heuvel."

Niveau

Bjorn Verbrugge (24) toonde zich solidair met oudere broer en zette eveneens zijn handtekening onder een Woensdrechtse verbintenis. Na METO, ODIO, Nieuw Borgvliet ook de vierde club voor de spits. "Bij ODIO wil ik toch even een kanttekening plaatsen. Na vijf officiële speelminuten in het bekervoetbal werd ik destijds door de toenmalige METO-trainer Remco Broos afgeschreven en naar het tweede verbannen. Een zeer gemêleerd elftal waar ik mezelf niet zag spelen en dit dus ook niet deed. Enkele voetbalvrienden speelden bij ODIO en daar kreeg ik de kans om tijdens de training van het tweede elftal mijn conditie op peil te houden. ODIO 2 had een goed elftal alwaar op dito niveau werd getraind. Ik speelde echter geen enkele officiële geen wedstrijd. Het seizoen daarop sloot ik me bij Brian bij Nieuw-Borgvliet aan, had een mooi jaar en verkaste vervolgens terug naar METO alwaar inmiddels Peter Deelen de scepter zwaaide."

De aanvalsleider kreeg het vertrouwen van de trainer en ploeg. Bjorn Verbrugge betaalde uit in doelpunten. Het kwam hem op grond van zijn 14 treffers in 2014-2015 en 18 stuks het jaar daarop op een zilveren en bronzen topscorerschoen te staan. "Hadden er wellicht nog meer kunnen zijn wanneer ik kort voor het einde van het seizoen niet geblesseerd was geraakt. Een hardnekkige aandoening aan mijn rug. Ik kon niet op of neer. Hoe erg ik het ook wilde, voetballen was absoluut onmogelijk. Het kostte me uiteindelijk ruim een jaar om terug op het veld te komen. Ik heb allerlei onderzoeken gehad doch de geleerden zijn er nog steeds niet achter wat de oorzaak is. Met veel krachttraining heb ik mijn rug kunnen sterken en heb inmiddels mijn rentree gemaakt. Inderdaad ook bij WVV'67. METO heeft momenteel enkele goede aanvallers en verder wilden Brian en ik nog eens samen spelen. Toen hij de move naar Woensdrecht maakte, besloot ik hem te volgen."

Sfeer

Zowel Brian als Bjorn zijn voetballers die spelen op basis van vertrouwen en gezelligheid. Zaken die zij bij WVV'67 vonden. "WVV'67 is een club waar sfeer voorop staat. Daarnaast hebben we met trainer Geert Lazarom een trainer in huis die van daaruit het team beter probeert te maken. Je kunt aan alles merken dat hij op ander niveau actief is geweest. Mooi om te zien hoe hij, wanneer alles niet vanzelfsprekend gaat, toch de uitdaging aangaat en kans ziet om ons stappen te laten maken. Een proces wat nog niet ten einde is. We hebben een jonge ploeg met nog genoeg mogelijkheden. Ook voor zondag? METO heeft veel kwaliteit en speelt thuis. Ik zou met een 1-1 kunnen leven", vertelt Brian Verbrugge.

Broer Bjorn denk daar iets genuanceerder over. "Klopt, METO is goed. Wellicht dat we toch voor een verrassing kunnen zorgen. Met een hoofdrol voor mij? Ik ben nog lang niet op het door mij gewenste niveau en speel niet altijd meer in de punt van de aanval. Maar vooruit, op tien minuten voor tijd de 1-2 binnenschieten, dat lijkt me wel wat", lacht Bjorn Verbrugge.

Historie METO – WVV'67

1982-1983: Meto - WVV'67 5 – 1, Nacompetitie: Meto - WVV'67 1 – 3. 1999-2000: Meto - WVV'67 2 – 1. 2005-2006: Meto - WVV'67 5 – 1. 2013-2014: Meto - WVV'67 1 – 1. 2014-2015: Meto - WVV'67 4 – 1. 2015-2016: Meto - WVV'67 1 – 2. 2017-2018: Meto - WVV'67 3 – 0.

Meer berichten