Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
René en Diana Rens hebben altijd visite in café zaal Tivoli.
René en Diana Rens hebben altijd visite in café zaal Tivoli. (Foto: )

Tivoli is Halsteren in het klein

HALSTEREN – Als café-zaal Tivoli in de Dorpsstraat "Halsteren in het klein" is, dan zijn Diana en René Rens de burgemeesters. In hun samenleving is het verenigingsleven essentieel, net als gezelligheid, muziek en saamhorigheid. Halsteren op z'n mooist, dat is Tivoli sowieso.

Acht jaar geleden namen Diana (51) en René (60) Rens café-zaal Tivoli over, en sindsdien hebben ze Tivoli nooit als "werk" gezien. "Een café is geen werk, maar een manier van leven", zegt Diana, "het voelt gewoon alsof we altijd visite hebben, en onze klanten zijn de beste visite die je kunt hebben. Ik kan met iedereen opschieten, vind het heerlijk om ze te helpen en ondertussen helpen ze me om mijn eigen sores te vergeten. Zeker toen ik ziek werd bleek hoe fantastisch onze klanten zijn: geen moeite was teveel om me te helpen."

Meer dan welkom
Een lange lijst verenigingen is thuis in Tivoli, en wat Diana en Rens betreft leveren ze allemaal hun eigen, unieke bijdrage aan de gezelligheid. "De Lemon Brassband, de Doorschuivertjes van de muziekschool, de drumband van Sint Cecilia

Eensgezindheid, zangeres Ivanka die hier repeteert, het leerlingenorkest van Sint Cecilia, de harmonie, de Zumbagroep van Astrid Kruf, de bingo, de kaartclub, 't Kliekske, 't Wor Wa, de kruisboogvereniging, de trompetgroep van Sint Cecilia, de buurtclub, de biljarters, de vogelvereniging, de visclub, Roparunteam NNN, ze brengen allemaal hun eigen gezelligheid, en ze zijn hier allemaal meer dan welkom", vindt Diana. "Trouwens, ook voor feesten, vergaderingen en koffietafels zijn mensen hier meer dan welkom. We zijn van alle markten thuis."

Een groot praathuis
René en Diana doen hun uiterste best om Tivoli zo gezellig en gevarieerd mogelijk te maken. Dat doen ze door de beroemde Tivoliquiz en Wielerquiz, maar ook door een gevarieerd aanbod van live-muziek te verzorgen. De klanten van Tivoli vinden het leuk, maar ook zonder die extra inspanningen van René en Diana is het eigenlijk altijd gezellig. "De zondagavond is elke week een topavond", vindt Diana, "een aantal mannen van VVC '68 komt hier dan sport kijken, en er ontstaat altijd een levendige discussie met de mensen aan de bar. Wij zorgen dat er altijd wat te eten is, een blokje kaas, een nootje of een bitterbal, maar wie hier mee wil eten is ook welkom. Het is hier dan een groot praathuis, waar iedereen met elkaar praat, iedereen met elkaar lacht en iedereen erbij hoort."

Dat is precies wat Diana en René Rens acht jaar geleden voor ogen hadden: "Een bruine kroeg zoals onze opa's die hadden, waarin alles kan en mag en waarin iedereen welkom is om wat te drinken of een hapje mee te eten. Wie hier binnenkomt ziet Halsteren in het klein, en voelt zich hopelijk meteen thuis. Daar doen we het voor."

Meer berichten