De Bergse Boulevard is geen Katwijk, maar toch ook erg mooi.
De Bergse Boulevard is geen Katwijk, maar toch ook erg mooi.

Viermaal is scheepsrecht voor rolstoelwandelclub

Algemeen

HOOGERHEIDE / BERGEN OP ZOOM – De rolstoelwandelclub van zorgcentrum Heideduin in Hoogerheide wandelt veel en vaak. Elke woensdagmiddag gaan ze op pad, en omdat ze alle rondjes in Hoogerheide zo zoetjes aan wel gezien hebben, gingen ze wandelen rond de Binnenschelde in Bergen op Zoom. Na drie mislukte pogingen lukte dat op woensdag 5 september wél.

Eigenlijk heeft ze geen tijd om te praten, want ze is druk bezig met genieten van de appeltaart op het terras van het Strandhuys. Maar toch wil Riet Kerkhoff- van Kampen wel even vertellen waarom de wandelclub vandaag aan de Bergse Boulevard is: "Omdat ik naar Katwijk wilde. Ik kom uit Oegstgeest, en Katwijk was echt mijn strand. Daar wilde ik graag nog eens naartoe om te wandelen. Maar dat kon niet, dus gingen we hierheen. En hoewel ik de golven mis is het hier ook mooi. En de appeltaart is heerlijk!"

De wens van Riet Kerkhoff – van Kampen, met de wandelclub naar Katwijk, werd rond de kerstdagen door een vrijwilliger in de wensboom in het Woensdrechtse gemeentehuis gehangen. Dat Katwijk lastig zou worden wisten de wandelclubleden wel, maar ze vinden elk uitstapje leuk, en de Binnenschelde zou een mooi alternatief kunnen zijn. De Lions Club vervulde de wens van de wandelclub, en regelde via Zeebra Tours een bus die het gezelschap naar de Binnenschelde zou vervoeren. Ook werd er gezorgd voor koffie en appeltaart.

Ondanks dat de Lions Club het perfect regelde, werd het toch een uitdagend uitstapje, vertelt wandelclub-oprichter Ad Pijnen: "Dit is de vierde poging", lacht hij, "de eerste keer was het te warm, de tweede keer te nat en toen we voor de derde keer probeerden te gaan ging de bus kapot. Maar viermaal is echt scheepsrecht, want vandaag is een perfecte dag. De reis verliep voorspoedig, de wandeling rond de Binnenschelde was prachtig en hier op het terras is het heerlijk."

Activiteitenbegeleidster José van der Linden van Heideduin ziet "haar" bewoners genieten: "Deze mensen zitten vaak vrijwel de gehele week binnen. De wandelclub is zo'n belangrijk uitje. En als de wandelaars dan ook nog eens een andere omgeving te zien krijgen wordt het pas echt mooi, zeker op zo'n mooie dag." Rinus Rodders zit in zijn rolstoel en geniet: "De laatste keer dat ik hier was is minstens 20 jaar geleden", zegt hij, "en we hebben het nu zo makkelijk. We zitten en geven aanwijzingen, dat is toch heerlijk? En het is zo leuk om nog eens buiten te komen, dat is leuker dan alleen op je kamer zitten. Het was een fantastische middag!"

De appeltaart bij het Strandhuys werd érg lekker bevonden door de wandelaars.