Afbeelding

Goed-nieuws-gehalte

Algemeen

Dankbaar
"Ontzettend dankbaar ben ik", vertelt pastoor Hans de Kort (60) met een glimlach. "Iedere week schenkt De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant weer aandacht aan onze kerkberichten. Daar bewijzen jullie ons echt een grote dienst mee, aangezien wij helaas moesten stoppen met het verspreiden van onze nieuwsbrief en het uitgeven van het parochieblaadje tijdens de feestdagen. Door de kerkberichten in jullie krant kunnen wij mensen toch op de hoogte brengen van de diensten hier in de Quirinuskerk. Het is daarom natuurlijk ook mijn favoriete rubriek in de krant."

Persoonlijke verhalen
Iets wat De Kort ook graag leest zijn de persoonlijke verhalen van mensen uit de regio. "Wat ik altijd ontzettend leuk vind om te lezen zijn de verhalen van mensen uit buurt die 50 jaar of langer zijn getrouwd. Dat is toch altijd wel heel erg

bijzonder. Het goed-nieuws-gehalte is sowieso erg hoog in dit krantje. Dat vind ik een mooie tegenhanger voor al het slechte nieuws wat we iedere dag zien en horen. Het goede en leuke nieuws neemt bij jullie echt de overhand en ik kan alleen maar zeggen dat ik wel van die positieve verhalen houd."

Complimenten
"Ik kan me overigens voorstellen dat menig inwoner van het verspreidingsgebied erg blij is met deze gratis huis-aan-huiskrant. Veel mensen hebben tegenwoordig geen abonnementskrant meer, dus voor hen is het erg fijn om toch nog iedere week een gratis krant op de deurmat te hebben liggen. Ik vind het maar knap hoe jullie het iedere week voor elkaar krijgen om zo'n krant vol te krijgen en om het financieel rond te krijgen. Mijn complimenten, ga door en hou vol!"