Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Brandweer druk met voorbereidingen

Algemeen

HALSTEREN - Zaterdag 29 september staat de Open Dag op het programma voor de brandweerpost Halsteren. Deze dag trekken zij alles uit de kast om de inwoners van Halsteren en omstreken te vermaken.

Een groep enthousiaste vrijwilligers is al enkele maanden druk bezig met de voorbereidingen voor de open dag. Ze hebben verschillende deelnemers uitgenodigd om zich te presenteren aan de inwoners. Om een tipje van de sluier op te lichten: Zo is onder meer de brandweer van Vliegbasis Woensdrecht aanwezig en zal de reddingsbrigade Bergen op Zoom acte de présence geven.

Verder staan er tal van activiteiten voor jong en oud op het programma, waar door middel van een interactieve manier voorlichting wordt gegeven, hoe om te gaan met brand blussen. Nog belangrijker: hoe voorkom je brand? Hiervoor is een voorlichtingscontainer aanwezig, waarin de bezoekers vragen kunnen stellen.

Demonstraties
Gedurende de dag worden nog diverse demonstraties gegeven, waarin verschillende disciplines laten zien hoe zij hun werk doen en wat er komt kijken bij een inzet. Vanaf het moment dat de melder de meldkamer belt, tot onder andere de brandweer zijn spullen inpakt en terug naar de kazerne gaat.

Informatie
Ook tijdens de zomervakantie wordt er hard gewerkt om van de open dag een spetterend spektakel te maken. Uiteraard blijft de post tijdens deze periode ook paraat voor uitrukken, maar nieuwe brandweer heroes zijn welkom. Tijdens de opendag kunnen belangstellenden hier ook meer informatie over krijgen.

Kijk voor alle nieuwtjes en nieuws over de open dag op de facebookpagina van brandweer Halsteren.